Мъжките гривни

Защо хората носят гривни?

От древни времена хората използват бижута за да украсят себе си, да покажат богатството и авторитета си. Тези прични са подобни ако не същите и днес. Може да изберете метална гривна, защото смятате, че е точната за вас или кожена, за да подражавате на някоя знаменитост. Някой от нас носят бижута, дори и дрехи заради марката. В миналото е бил печата на занаятчията, който изработва предмета, днес е логото на марката, която сме избрали. Хората, носим гривни, за да покажем какво е важно за нас. Било то символични скъпоценни камъни, молитвени мъниста или съобщения, гравирани на гривната.

Как да изберем правилната мъжка гривна?

Искате елегатна и лъскава гривна от стомана или успокояваща гривна с мъниста? Преди да се заемем със стила на гривната трябва да помислим за размера. Трябва да помислим дали широчината на гривната ще изглежда благоприятно спрямо китката ви. Щирочината на лентата, големината на мънистата и украшенията и видимата тежест, имат значение. Искаме да изберем гривна, която допълва външния ни вид, поради което е важно да вземем предвид широчината на китката.

Например, мъж с тесни китки може да избере двойна кожена гривна. Това ще допълни неговите черти, за разлика от голяма плетена гривна от коноп. Тя ще е прекалено „тежка“ за китката.

Как да определим размера на китката?

Увиите палеца и показалеца си около противоположната китка. Ако можете да ги докоснете един в друг, много лесно – имате тясна китка. Ако просто ги докосвате – китката ви е средна, а ако не могат да се докосната – широка.

Нека се замислим дали костите ни са изпъкнали около китката. Какви са пръстите ни? Те ще допринесат при избора на точната гривна.

Помнете:

За да изглеждата китките но пропорционални на останалата част от тялото ни, ще изберем гривна, която съответства на размена на китката. Например широки и „груби“ гривни за по-големите китки и обратното.

Ако желаете китката ви да изглежда по-малка от колкото е изберете по-широка и голяма гривна. Обратното също е вярно.