Ремонт на радиатор по никое време

радиатор

Отоплителния сезон е към своя край и действително мисълта да спрем кранчето на парното не ни напуска. Но хладните сутрини изискват да осигурим на семейството си нужната топлина и именно поради това все още не сме склонни да приемем като решение спирането на притока на отопление по радиаторите. Най- неприятен и неочакван е момента, в който точно сега протече някой от радиаторите и се наложи да извършим ремонт по никое време. но тъй като битовите аварии са ежедневие и няма как да ги прогнозираме то днес ще ви насочим към фирма от София, която може да реагира и да се справи бързо с ремонта или подмяната на дефектиралия радиатор.

Причини за възникване на дефекти при радиаторите

Едни от най-честите проблеми, които се появяват не само в края на отоплителния сезон, но и в неговия пик са така наречените течове по радиаторите. Причинени са от:

  • Стари, корозирали тела;
  • Дефектни връзки в системата;
  • Прекомерно натрупване на котлен камък във вътрешността на радиатора;
  • Неправилен монтаж и други.

Когато се нуждаете от ремонт на радиатор София е добре да знаете, че независимо от това, че са част от системата на водопроводните услуги то не всеки добър водопроводчик може да се справи  и да поеме ангажимент за ремонт и подмяна. В случая самите причини за аварията са определящи за това да потърсите екип от София, който е специализиран и разполага с опит в сферата на отоплителните инсталации. Така ще си гарантирате качествено изпълнение и ремонт, който да бъде добра инвестиция за години напред.

Ремонт или смяна на старите радиатори

Това е въпрос, който си задават не малко клиенти. Естествено по-евтино ще излезе ремонта на радиатора, който е протекъл. Но не винаги това е решение на проблема. Ако има връзка, уплътнение, които са изпуснали и това е причина за теча то със сигурност това е най-изгодния начин – просто се извършва ремонт на дефектиралата част от системата. Но при корозия, спукване на радиатор, както и невъзможността той да функционира и топлоотдава достатъчно добре екипа на ВиК Хелп София съветва да подмените радиатора с нов. Но не какъв да е радиатор, а нов алуминиев. Причините? Преимуществата на алуминиевите радиатори определено ще ви допаднат:

евтино отопление
  • Този вид радиатори са изключително елегантни и дискретни като атрибут, осигуряващ отопление;
  • Нивото на топлоотдаване е с висок коефициент;
  • Помещенията се затоплят много по-бързо, което е равносилно на спестяване на средства;
  • Рентабилни и дългогодишни решения както за дома така  и за бизнеса;
  • Радиаторите са три пъти по-леки от останалите метални и чугунени модели;
  • Не корозират и не натрупват котлен камък във вътрешността, което ги прави ваши дългогодишни партньори в осигуряването на топлина през зимния сезон.

Естествено има още много причини, поради които да вземете решение не да ремонтирате стария радиатор, а директно да го подмените с нов. Процеса е свързан с разходи, както и ремонтни мероприятия, така че е добре да се запознаете с офертите на няколко фирми от София, които предлагат такива услуги. Акцентираме обаче върху избора на такава, която не само да предложи достъпна оферта, а да осигури гаранция за вложените материали и труд както и да предостави гаранционен и извънгаранционен сервиз.

Топлината през зимата е важна за да се чувстваме спокойни у дома си. уют, комфорт, естетика – това ще получите и вие ако изберете да замените старите и грозновати чугунени, ръждясали с годините радиатори. Новите алуминиеви решения определено ще променят облика на интериора и ще ви дадат възможност да се отпуснете, обгърнати от невидимата топлина, която тялото ви ще усеща. Настройте желаната температура и се насладете на зимата, независимо от външните ниски температури. Ремонт или избор на нови радиатори с услугите на ВиК Хелп София получавате комфорт и уют в жилището си.