Защо в мебелното производство се залага основно на минималистичния стил?

Неугледен и неприятен е един апартамент, ако пропуснете основните детайли в обзавеждането му.  Спецификата на съвременните тенденции се насочват основно към онзи модел мебели, които действително допринасят за една по-елегантна и модерна обстановка. Знаете ли обаче защо през последните години производителите залагат основно на минималистичния стил и определено това се харесва на потребителите? Има символика в целия този процес и обикновено, когато човек е поставен пред избор се оказва, че действително има основателни причини да предприеме подобни мебелни действия. Оказва се, че съвременния дом и неговото фактическо оформление не разчита на твърде детайлното мебелиране, а залага на пространството и свободата на движение. От тук и мебелите, които се ползват са като размер не толкова големи, което пък от своя страна им придава очарователна нотка.

От чисто практична страна обаче тенденцията домакинствата да обитават по-малки жилища, заради цената на имотите. Действително е доста трудно да се обзаведе двустайно жилище като една от стаите често следва да бъде разделена на няколко зони с оглед по-ефективното ѝ използване. Мини модата при мебелите всъщност не се отнася само до домашния интериор. Тя се забелязва в обзавеждането на хотели, офиси и дори ресторанти. По този начин се създава някакъв по-елегантно ефирен начин да провокирате сетивата на своите клиенти. Много от интериорните дизайнери изпитват сериозни трудности, когато трябва да обзаведат голям апартамент. Оказва се наистина, че при малките жилища има повече възможности като например трансформиращи се мебели, ъглови и други, които се отличават със своята адаптивност към малките пространства. Когато площта  е по-голяма чисто психологическата ни атака е в това да се постави в празната зона декоративен елемент, който да запълни тази празнота. А всъщност това не е толкова необходимо, защото в крайна сметка голямото жилище може да се раздели на отделни по-малки зони, в които всеки член от домакинството да намери своето уединение.

До тук две са основните причини, които визирахме по отношение на това защо мебелите в съвременния им вариант са в минималистичен стил. Първата е свързана с чувството за пространство, а втората е поради това, че жилищата ни не се отличават с големи квадратури. Знаете ли, че в Китай средната площ на апартаментите е 40 максимум 50 квадратни метра и въпреки това хората живеят щастливо и комфортно. Въпрос на индивидуална организация и избор на мебели, които наистина са максимално адаптивни е това да се открие пълната хармония и баланс. Интериора е част от самите нас, собствените ни идеи, които са реализирани чрез избор на мебели, съчетаването им и използването им. Мислите ли, че по-големия диван би дал повече комфорт в хола ви и ще бъде по-удобен? Идеята е не да купите възможно най-големите мебели, а да създадете идеалната атмосфера, в която да се чувствате прекрасно и спокойно.

Мини мебелирането набира изключително високи скорости и дори много производители на мебели у нас са ги кръстили с термина – стандартни. На практика самото им стандартизиране ги превръща в супер адаптивни и реално се оказва, че с такива продукти можете да постигнете впечатляващи резултати както в малък така и голям апартамент.

Интереса към минималистичния мебелен стил е оправдан. не само адаптивността и очарование, практичните и функционални преимущества са критерий. Има и друга положителна причина, която провокира клиентите да избират именна такова обзавеждане. Това е цената на мебелите. Обективно погледнато е напълно логично големите мебели да са по-скъпи, а по-ниска да е цената на малките. Както вече визирахме и стандартизирахме мебелното производство то при едно серийно производство има много по-малко разходи, а това определено рефлектира върху цената, на която можем да си купим тези мебели. Тези три отправни точки много правилно ни насочват към избора на новите ни мебели. Защо да харчим повече след като можем да разчитаме на продукти, които определено ще ни носят повече комфорт?

Естествено няма как да се поставят потребителите под общия знаменател и на пазара да има само мебели в минималистичен стил. За да се постигне пълна удовлетвореност на изискванията и критериите на потребителите производителите на мебели са наясно, че в каталога им от мебели трябва да има всякакви като размери. Малки, големи, стандартни, такива по индивидуална поръчка и всякакви, с които лесно ще обзаведете и оптимизирате са достъпни в онлайн платформите на търговци и мебелни фирми. Затова при необходимост от изграждане на интериор, изпълнен с изисканост, стил и функционалност ето, че разполагате с повече възможности, колкото дори можете да си представите.  А утвърдените компании в мебелния сектор не са малко. Те ще погрижат подобаващо за това интериора да е перфектен, мебелите здрави, а чувството за комфорт – уникално като усещане. Задължително е при покупка на минималистични или друг стил обзавеждане да се предвидят съвременните тенденции, като цветови комбинации и форми. Така ще се радвате на удивителен дом, уют и естетика.

Колко би ни струвало това? Не много! Въпросът е в това колко самите ние сме решили да изхарчим за мебели. Много домакинства изхождат от това, че в крайна сметка мебелите се подменят през интервал 6-8 години. Това е добър период за експлоатация и обикновено се пристъпва към него когато или ни е омръзнало старото обзавеждане или пък то е достатъчно амортизирано, че е вече време да предприемем действия по неговото отстраняване и подмяна с ново. Заложете си максимален бюджет, изберете стил, че размера също има значение. Ако сте от хората, които обичат свободата на движение и не се чувстват комфортно в пространство, запълнено от огромни предмети, то ето ви повод да погледнете към новите предложения на бранша за миниластичен стайлинг във вашия дом. Ефектни, удивяващи със своето очарование мебелите наистина имат невероятна сила да превърнат едно пространство в уютен и прекрасен дом. Какво желаете да постигнете, как си представяте нещата и кой би могъл да реализира идеите Ви? Това са въпросите на които ще търсим конкретни отговори в нашия блог. Затова не пропускайте новите ни публикации и се възползвайте от ценните съвети на нашия екип от експерти по обзавеждане и създаване на безупречен интериор.