Три въпроса, на които задължително трябва да си отговорите преди да кандидатствате за бърз заем

На какви изпитания сте били изправени и сте имали нужда от спешно покриване на изневиделица възникнали разходи?  Паричните неволи са част от ежедневието ни и дори да разчитаме на добри месечни доходи то въобще не сме застраховани от това да изпаднем в неплатежоспособност. Кредитната политика на страната е добре развита и обикновените потребители имат доста голям избор по отношение на това дали да изберат банков заем или такъв от компания за експресно финансиране. Често попадаме на реклами, в които ни увещават, че точно това е идеалния заем за нашите нужди. Но дали това е така? Склонни ли сме да взимаме кредити и при най-дребния финансов проблем или първо внимателно обмисляме обстоятелствата.

Няма наръчник за това кой кредит е добър и кой лош. Въпрос на индивидуален анализ и равносметка е дал изобщо е нужно да ползваме такива услуги. Но действително има ситуации, като спешно лечение, притискащи ни от известно време такси и данъци, отлаган ремонт на автомобила и други с непредвиден характер, поради които наистина сме принудени да направим подобно действие и да потърсим по-добрите бързи заеми, с които ще разрешем своите проблеми. Как да разпознаем правилния кредит от този, който по-скоро би ни затруднил. Когато човек е попаднал в безизходица то наистина в даден момент започва да не разсъждава достатъчно трезво. За да не допускате обаче грешки е добре да си отговорите на три основни въпроса, които ще ви помогнат да откриете най-правилното решение в лицето на бърз заем, с който да подобрите материалното си състояние.

  1. Действително ли имам нужда от този бърз кредит? Няма как да се надъхвате, че имате спешна нужда от нов мобилен апарат. Това е безумно решение за кредит, още повече ако не разполагате с редовни доходи, с които да покривате вноските си. излязъл е нов 52 инчов телевизор от любимия ви марка и сте склонни да кандидатствате за кредит само и само да притежавате въпросното бижу. Спрете, защото това са пари, които са изхарчени неразумно. Кредит се взима за по-сериозни неща. Както вече споменахме това може да е наложаща спешна операция, възникване на пътен инцидент изискващ постъпването ви в болница, ремонт на колата, която е част от вашия бизнес, нужда от покупка на бойлер, климатик или друг домашен електроуред от първа необходимост. Това са причини, които са основателни и наистина си струва да помислите за бърз заем за да подобрите начина си на живот. Не взимайте първосигнално и емоционално решение. Внимателно обмислете отговора на този въпрос и се постарайте да намерите наистина основание да пристъпите към кандидатстване за заем, който е в помощ на потребителя, а не в негов ущърб.
  2. За каква сума да кандидатствам? Втори решаващ въпрос, който следва да обсъдите внимателно в семейството. Оказва се, че много хора се нуждаят например от 500 лева за да покрият разходите, които са възникнали, но в крайна сметка кандидатстват за 1000 лева бърз заем. Това е много грешно решение от тяхна страна, защото остатъка от парите веднага са склонни да изхарчат за неща, от които дори в момента не се нуждаят. Приемете кредита като отговорност, която следва да бъде върната навреме, а не като субсидия, която ви се дава безвъзмездно. С високия размер на кредита идват по-високите вноски, по-дългия срок за погасяването, както и в следствие лихви, които дължите за ползваната услуга. Безспорно много кандидати пренебрегват момента с правилния подбор на сумата и така се въвличат в един омагьосан кръг от заеми, които трудно връщат. Имате ли нужда от 500 лева то кандидатствайте само за толкова и нито стотинка повече.
  3. Как да избера правилния кредитор? Ако сте си отговорили на първите два въпроса то идва ред да помислите и върху третата част от вашето намерение да вземете бърз заем. Ясно е че когато става въпрос за експресни заеми то фирмите за бързо кредитиране са наистина максимално правилния избор. Но на финансовия пазар има толкова много небанкови институции, че е трудно да се намери онази, която да предложи най-добрите условия. Съвета на специалистите е първо да съсредоточите вниманието си върху онези, които притежават валиден лиценз. За да извършват такива финансови операции от фирми за бързи кредити то те задължително трябва да са лицензирани. Списък на тези компании можете да намерите в сайта на БНБ като тук дори има информация с каква валидност е лиценза на фирмата или той скоро предстои да изтече. Имайте предвид, че всяка една утвърдена компания разполага с платформа, през която можете да кандидатствате и да намерите вашите най-изгодни кредитни условия. Не пропускайте да се запознаете също така и с промо офертите  на кредиторите. Много голяма част от фирмите за бързи заеми не пропускат да провокират интерес именно с акции като пръв безлихвен кредит, заем до заплата, пари на мига и много други, които наистина са с примамливи като гъвкавост на условия. Конкуренцията в този сектор е на ниво затова не прибързвайте въпреки спешната ви нужда да намерите парите веднага. Възможно след като сте кандидатствали при един кредитор да намерите други по-приемливи условия и след това да се ядосвате за това, че сте били нетърпеливи и прибързани. Затова и по отношение на този въпрос е важно да помислите преди да предприемете действие.

Кредитите и особено онези, които се предлагат онлайн са ефективния и лесен начин да се справите с всички възникнали тревоги. Парите все не достигат, но пък имате реален шанс да намалите проблемите си именно с вземането на бърз заем, с който ще разрешите тревогите си.  Проявете обаче отговорност и се съобразете с отговорите на въпросите, върху които акцентирахме. Така ще си гарантирате, че получения заем е съобразен с нуждите ви  и ще можете да го обслужвате така както правят съвестните кредитополучатели.  А човек никога не знае кога ще попадне в затруднение и няма да се нуждае от бърз заем.