Химичен пилинг и лазерно подмладяване – свеж и млад вид за вашата кожа от Мирабел Бургас

Способите, които се използват за почистване, освежаване на кожата на лицето и тялото с цел да се стимулира естественото производство на колаген са познати като химичен пилинг. Все повече дерматологични центрове предлагат на своите клиенти такива процедури като иновативна мярка за елиминиране на бръчки, петна, отпуснатост и вялост на кожата. Клиника за естетична дерматология Мирабел град Бургас разполага с иновативна технология за прилагане на пилинг на химическа основа както и всякакви други средства като лазерни интервенции, които спомагат за подмладяването и освежаването на кожата.

Какво представлява химичниня пилинг

Ситните бръчици, петната по кожата, причинени от травми, белези от акне, такива, които се появяват в следствие остаряването са проблеми, които са лесно разрешими с пилинг на химична основа Бургас. Постигането на изглаждащ ефект, премахването на неравностите и образованията, причинени от акне и други дерматологични проблеми са едни от най-често третираните с химичен пилинг. Познат в дерматологията е три типа химичен пилинг, който се прилага и в клиника Мирабел Бургас. Трита типа засягат различна степен на третиране както и типа киселина, която се прилага за да се постигне оптимален ефект. Ще ви запознаем с пилинга на химична основа като по препоръка на лекар дерматолог могат да бъдат приложени съответните мерки и терапии за да се постигнат най-добри видими резултати.

В основата на прилагането на химичен пилинг са киселините, които определят и типа на терапията, а именно:

  • Лек химичен пилинг

От Мирабел Бургас използват за този тип пилинг алфахидрокси киселини. Това са често ползвани и в козметичните салони продукти, тъй като са максимално безобидни и безопасни за прилагане дори от лица, които няма медицинско образование и умения като лекари дерматолози. Приемливото при този тип пилинг е това, че възстановяването на кожата е много бързо. В зависимост от структурата на кожата могат а се проведат няколко терапии месечно за да се гарантира максимално добър ефект. С лекия химичен пилинг успешно се изглаждат мимически бръчки, неравномерен тен на кожата, разширени пори и други;

  • Средно дълбок пилинг на химична основа

Тук се използва трихлороцетна киселина, която третира по-дълбок слой на дермата. Обхваща успешно повлияване на по-дълбоки бръчки както и стари петна от акне, белези и други. Този тип пилинг е добре да извършвате в специализирани клиники с цел да не се рискува с прекомерно агресивно поведение от страна на прилаганата киселина;

  • Дълбок пилинг

Доста екстремна е тази терапия и тя почти не се прилага. Отнася се до дълбоки белези от рани. Задължително е да бъде извършена от лекар – дерматолог.

С пилинга на химична основа кожата се подмладява и придобива сияен и свеж вид.

Защо лазерно подмладяване

лазерно подмладяване

Съвместимостта на различните видове процедури, които се предлагат от клиника по естетична дерматология Мирабел Бургас идва да покаже, че има начини винаги да изглеждате млади, а поривите на времето да бъдат заличени доста успешно. След интервенция с пилинг на химична основа вашия лекар дерматолог може да ви посъветва след известен период от време да е възползвате от лазерното подмладяване, което е още един масивен ресурс, който да заличи времевите недостатъци. Първите бръчки се превръщат в основен депресиращ момент за всяка жена. След 40 годишна възраст кожата става по-отпусната и тена посивява. Защо да се примирявате с тези времеви недостатъци, при условие, че с Мирабел Бургас – лазерно подмладяване и други терапевтични естетически методи можете да си върнете доброто самочувствие и увереност.

Дерматолозите от Мирабел Бургас използват ClearLift е неаблативен лазер, който много ефективно успява да се справи с подмладяването като третира:

  • Фините бръчки около очите;
  • Отпусната кожа в зоната около устните и брадичката;
  • Зачервявания, причинени от различни дерматологични проблеми;
  • Пегментни старчески петна и други от белези.

Лазерното подмладяване е изключително безболезнено и не създава дискомфорт. Ролята на терапията е да стимулира възпроизводството на колагенови влакна по естествен път като така се постига освежаване и изравняване на тена, гладкост на кожата както и стягане на отпуснатите зони.