Акациев мед – вярно ли е, че лекува всичко

Меда, който се предлага от производителите н пчелни продукти бива доста разнообразен като видове и това се дължи на региона, в който пчелите събират ароматния прашец както и веда на цъфтящите растения. Затова се разграничават мед от типа акациев, плодов, билков, манов, липов мед, мед от мянука и много други. Сред най-популярните на нашия пазар е акациев мед и то не само защото се твърди, че е сладката течност, която лекува почти всичко, а поради безспорните вкусови качества, които меда притежава.

Акациев мед – та той лекува всичко

Не е пресилено това, че всеки билкар или производител на мед и пчелни продукти ще потвърди това, че акациев мед е сред най-благоприятните за здравето продукти, които неуморните пчелички произвеждат в кошерите. Качествата на този вид мед са уникални и научно изследване успява да открие, че в този продукт се съдържат най-много витамин, минерали, биогенни стимулатори както и разнообразни антибактериални съединения. Ето я причината акациев мед да бъде определян и като най-мощния природен антибиотик, който може да се справи с:

Акациев мед 1000 грама
  • Нормализиране на кръвното налягане;
  • Благоприятства кръвната захар и нейния баланс в тялото;
  • Подпомага изгарянето на мазнини;
  • Приложим е при различни кожни проблеми и дори дълбоки рани от изгаряне на кожата;
  • При ползване като козметичен продукт спомага за еластичността на кожата и изглаждането на бръчките;
  • Подобрява умствената дейност;
  • Има противовъзпалителен ефект;
  • Невероятен лечебен продукт е при ортопедични заболявания като артроза, осеопороза, навяхвания и много други;
  • Нормализира функцията на чревната флора;
  • Ефективен е при бронхити, пневмонии, дихателни проблеми.

Дълъг е списъка със заболявания, които са повлияни от свойствата на акациевия мед. Безспорно много лекари го препоръчват като средство, което да подпомогне имунните сили на организма за справяне с простудни и грипни състояния. Една чаена лъжичка акациев мед може да направи чудеса с хората, чиито трудови дейности са свързани с натоварвания и физически труд.

Ефективността и огромните ползи от меда от акация са безспорни. едни от най-добрите пчелари у нас предлагат висококачествен био продукт на разумни цени и почитателите на здравословните продукти имат възможността да си поръчат такъв извор на живот и здраве директно от кошера.

Качества с уникален вкус и безспорни благоприятни здравословни ползи се предлага от Златна Пчеличка. Пчелните кошери са разположени в природен резерват, в който растат био видове, отдалечени от индустриални обекти и замърсители. Това прави пчелния акациев мед толкова здравословен, неповторим и с изключителни качества и свойства.