Как да изберем точния матрак за спалнята

двулицев матрак

Когато настъпи моментът да подменим матрака, започваме да се тревожим, дали ще се справим добре с избора на нов. Това е една от най-важните покупки, тъй като пряко касае здравословното ни състояние и качествена почивка. Важно е да отбележим, че тя не се прави толкова често и от последния път когато сме търсили, моделите са се променили много. Днес те са на първо място разнообразни, комплексни и изработени с едни от най-модерните материали. Матраци от venus.bg ще намерите онлайн в каталога на търговеца. Много по-лесно е да поръчате през интернет, тъй като на спокойствие ще обмислите всеки детайл по покупката.

От какви материали най-често се правят матраците

Първото, за което трябва да се замислите когато избирате нов модел е дали обичате да спите на твърдо, меко или средно твърдо. Всеки артикул е изработен по такъв начин, че да удовлетвори желанията на различните потребители.

Дори с вашия партньор да харесвате различна степен на твърдост, има варианти, които ще ви я осигурят. Може да се каже, че в момента матраците се изработват от няколко основни материала – пружини, мемори пяна и латекс. Всеки от тях има своите плюсове, а за да ви дадем насока ще споменем, че пружинните могат да бъдат покет и бонел, като първите са по-луксозни и дават по добра опора.

Мемори пяната също ви е позната с уникалното си свойство да приема формата на тялото, латекса от друга страна е хипоалергенен и много устойчив във времето. В магазина на venus.bg разгледайте следния модел. Двулицев матрак Латекс Комбо – M средна твърдост:

матрак

  • двулицев модел „Латекс Combo“ Ви дава възможност за индивидуален избор на комфорт;
  • той е с двойна конструкция;
  • основата на всички модели е от 100% латекс и се състои от 7 зони на комфорт, които създават опора на гръбначния стълб;
  • горният слой е топ матрак, изработен от различни по характеристики материали и осигурява различно ниво на комфорт: Organic, Memory, Cool Gel;
  • разполага със свалящ се антибактериален калъф, за по- лесно почистване.

Модел който ще запомни извивките на тялото и ще ви предостави невероятно удобство и релакс. Луксозен комплексен модел, който е с височина 26 см и средна твърдост.

Защо е добре да притежаваме и топ матрак

Това е продукт създаден специално да улесни живота ни, ако в момента нямаме възможност да инвестираме в нещо по-скъпо. Той може да подобри характеристиките на стария и вече износен модел или пък да се постави на разтегателен диван, за да спят хората върху него много удобно. Лек и лесен за пренасяне затова може да се взема на вилата на почивка и другаде.