Какво осветление да изберем за уютен и красив дом

Щом правите някаква промяна в интериора на всекидневната, трябва да обърнете специално внимание и на избора на осветителни тела. Това е също толкова важно, като откриването на подходящите мебели, тъй като добре съчетаното осветление ще направи зоната уютна и ще ѝ предаде търсена за домашна атмосфера. Вече всичко може да бъде открито по-лесно и бързо през интернет магазините. Препоръчваме ви да разгледате разнообразния и богат каталог на Atg.bg. Всекидневната е стаята, в която цялото семейство прекарва свободно време и е важно светлината да бъде достатъчно и най-вече добре подбрана.

Правила за избор на красиво осветление в хола

От особено значение е да изберете подходящо основно осветление. Тук извършваме различни по-важност дейности и поради тази причина светлината трябва да е достатъчно. Препоръчваме ви при наличие на голяма височина на тавана да вземете подходящ полилей, който е най-добрият вариант за това помещение. Как да изберете точните осветителни тела за дневната:

лампа

  • съобразете се с нейната квадратура –  ако стаята е по-голяма, само един полилей няма да свърши работа. Нужно е да добавите още вградени лунички, друго скрито осветление или настолни лампи;
  • разпределете осветлението равномерно – това е важно, тъй като не бива да се оформят прекалено ярки светлинни петна, които дразнят очите и не изглеждат естетично. Много хора решават да акцентират върху някоя мебел или зона с подходяща настолна лампа;
  • избирайте качествени модели – инвестирайте в добре изработени и реномирани продукти, тъй като тази покупка не се прави толкова често и е важно да открием най-доброто;
  • съобразете се със стила на стаята – обърнете внимание на това какъв е интериорът и мебелировката, тъй като съвременните лампи са изработени в различни стилове, за да отговорят на потребностите ви. Те разбира се са част от общата визия на стаята и не бива да се различават коренно от основната идея за подредба.

Разгледайте актуалните оферти в каталога на Atg.bg и поръчайте осветлението онлайн, за да се насладите на една красива и обновена обстановка.

Какво осветление да сложите в детската стая

Артикулите за малчугани се отличават от останалите с това, че са по-интересни, шарени и ярки. Често декорациите са с анимационни герои, животинки и други подобни красоти. В тази стая също е добре да има едно основно осветително тяло под формата на пендел. Отново трябва да се съобразите с височината на тавана. Важно е разбира се и присъствието на обезопасена нощна лампа. Тя може да е красива като визия и да разпръсква светлината по определен начин, за да създава характерни 3d ефекти, които ще зарадват детето.