Съвети за избор на нов кожен диван

На всеки е известно, че кожената мебел символизира статута на своя притежател и придава един неповторим разкош на интериора. Преди години това са били най-предпочитаните мебели от аристокрацията, а в днешни дни съвременният кожен диван изживява едно възраждане. Той е универсален и създава великолепен уют във всеки дом или вила, също допринася за лукса на голяма част от офисите. В онлайн магазин Венус имате възможност да купите добре изработена мебел в модерен и атрактивен дизайн.

Какво трябва да притежава качественият кожен диван от Венус

Първото което бихме казали е, че той трябва да бъде мек и удобен. Все пак неговата главна цел е да ни предостави комфортно място за сядане и прекарване на свободно време. От особено значение е коженият диван да е изработен от такъв материал, че с времето да не избледнява предпочетения цвят. За да се използва дълго време, коженият диван от Венус, трябва да може да бъде почистван лесно. Въпрос на личен вкус и разбира се бюджет е това дали ще изберете мебел от естествена кожа или от еко кожа. И двата варианта имат своите положителни страни.

Канапе  двойка

Няколко правила за експлоатация на кожения диван:

  • Никога не използвайте за почистване на такъв тип мебел химически вещества;
  • Забранени са абразивните материали – като прахове и пасти;
  • Отстранявайте мръсотията с помощта на вода и натурален сапун – намокрете мека кърпа и с кръгови движения почистете кожения диван, а след това подсушете със суха тъкан;
  • Поставете дивана далеч от всякакви топлинни уреди и от пряка слънчева светлина – така ще запазите за дълго качеството на кожата;
  • Регулярно почиствайте с мека и влажна кърпа.

Великолепният кожен диван купен от магазин Венус, ще обогати интериора във вашето жилище. Луксозно изпълнените модели не са привилегия само на заможните клиенти. Уверете се сами и обзаведете стилно дома си!