Отопление с газов котел Мотан – ефективно и икономично

Целите, които си поставяме при ремонт на жилището е да изберем такъв отоплителен уред, който да намали разходите ни през зимните месеци. Наред с това да гарантира повече комфорт и удобство, цялостен ангажимент за оптимално поддържане на постоянна температура във всяко помещение. Избирането на енергоизточника се оказва сериозно предизвикателство за потребителите, които са изправени пред покупка на уред, който не само да бъде икономичен, но и да е ефективен с дълъг експлоатационен живот. Да подмените камината с водна риза на твърдо гориво с мотан газови котли е обяснимо действие, което би удовлетворило домакинството както от финансова гледна точка така и от осигуряване на чист, уютен и равномерно отоплен дом. Именно провокирани от предимствата, които предоставят Мотан котли на газ днес ще ви срещнем с някои от моделите, които си струва да разгледате отблизо.

Бюджетни и сигурни отоплителни решения

По-голям процент от уредите, използващи като гориво газ, произведени от Мотан са с два контура. Това въобще не е случайно, тъй като се оказва, че все повече са домакинствата, за които спестяването на пространството от инсталиране на бойлер е водещо. Двуконтурните газови котли са съвременна алтернатива, която не само осигурява топлина за жилището, но и в процеса на работа се отоплява вода за битовите ни потребности. Да изберете мотан газови котли е стъпка към свиване на разходите за отопление, но не и за сметка на ефективността и качеството. Практични модели, които едновременно топлят въздуха и водата за бита са много приемлива алтернатива за голям процент от домакинствата, тъй като това реално елиминира и необходимостта от допълнително инвестиране в бойлер, който също ще можете да захранвате с газ.

газов котел

Разбира се, че е въпрос на личен избор дали ще изберете едноконтурен или двуконтурен газов котел Мотан. Компанията предлага на вниманието на клиентите си разнообразни модели, които са съпоставими с техническите особености на имота.

Високата ефективност не предоставените от Мотан газови котли се фокусира върху:

 • Подобрен кондензен топлообменник, който представлява непрекъсната тръба;
 • Топлообменник изработен от стомана с антикорозивни свойства, които осигуряват дълъг живот на уреда;
 • Гаранция за равномерен топлообмен поради овалното сечение на топлообменника, което от своя страна намалява и риска от образуване на отлагания;
 • Екологичен кондензен режим на работа, намаляващ освобождаването на вредни въглеродни емисии в атмосферата;
 • Икономични уреди с висока производителност;
 • Лесен и бърз контрол върху режима и температурата на отопление.

Котлите на газ Мотан са сред предпочитаните на българския пазар, поради това, че се предлагат на много ниска цена. Въпреки, че ги определят като нискобюджетни то що се отнася до качеството на уредите те не отстъпват като характеристики и показатели на нито един друг утвърден бранд. Основните предимства от прилагането на тези урди  в това, че осигуряват бързо затопляне на помещението поради равномерното подаване на топлина към циркулиращата в инсталацията от радиатори или подово отопление флуидна течност. Наред с до тук описаното Мотан газови котли са предпоставка за:

 • Удобно и чисто отопление на дома;
 • Цялостно разпределяне на топлината в помещения, в които има инсталирано топлоотдаващо тяло;
 • Достъпен източник на енергия, който всяко домакинство може да си позволи;
 • Ниска първоначална инвестиция с много бърза възвръщаемост на вложенията;
 • Безопасно и екологично, без изпарения, миризми и прах;
 • Без високи разходи за профилактика и поддръжка.

Ефективността, която се гарантира с котлите на газ Мотан е основателна за да сте напълно сигурни, че това са едни от най-правилно инвестираните в отоплението на имота ви пари. Не подценявайте дълголетието на уредите и факта, че газта е сред най-евтините горива, които можете да си позволите. Не само евтино, но екологично, икономично и лесно за контролиране е използването на уреди, с които ще внесете повече топлина и комфорт в жилището си.