Мебели за баня – тенденции и новости

В този пост ще разгледаме три от най-популярните съвременни видове шкафове за баня – с плъзгащи се врати, огледални шкафове и окачени шкафове.

Шкафове с плъзгащи се врати

Атрактивно решение за създаване на интериор може да бъде един огледален шкаф, който съчетава практичност и привлекателен външен вид.

Такива мебели имат редица предимста.

Например, възможността за увеличаване на работната повърхност чрез инсталиране на специални рафтове вътре в шкафа. Тук можете да поставите всякакви аксесоари за баня, които преди това са били съхраняване по ръба на мивката и т.н.

Комбинациите от сглобки са мултифункционални. Мебелната конструкция с огледала може да се монтира на пода, в ъгъла, на стената и др.

Огледален стенен шкаф

Огледалните шкафове могат да действат като независим елемент от декора и органично допълват съществуващия интериор. За да направите това, трябва правилно да го комбинирате с останалата част от мебелите и дори със съществуващите ВиК системи. Също така, при избора на огледален шкаф, е необходимо да се вземат предвид някои оптични ефекти, които могат да създадат огледални повърхности с визуално по-големи размери.

Трябва да се отбележи, че такива мебели се нуждаят от особено внимателна поддръжка, тъй като огледалата трябва да бъдат чисти, в противен случай може да повлияе неблагоприятно на цялостното възприемане на интериора.

– Мебели в стил Арт Деко;

– Модерни мебели за баня;

– Комплект мебели с шкафове от различен тип;

– Комплект футуристичен мебели;

– Комплект мебели в стил Прованс;

– Комплекти мебели в класически стил.

Предимства

Този вид мебели за баня предлага възможност за инсталиране на вътрешно осветление.

Такива шкафове обикновено се изработват от висококачествени материали, които са напълно защитени от влага. Такава водоустойчива и влагоустойчива мебел за баня може да бъде направена във всеки цвят и текстура.

Огледален гардероб с отварящи се, плъзгащи се врати или с отворен дизайн. Шкафовете за баня с огледало могат да бъдат и с осветление, специално предназначено за баня. Огледалата визуално увеличават пространството.

Недостатъци

Тези шкафове изискват специални грижи. Огледалото е подложено на механично натоварване и може лесно да се счупи.

Окачени мебели

Шкафовете за баня обединяват компактни размери с голям брой рафтове. Обикновено инсталирането им не е трудно и всеки човек може да се справи с него.

Всичко, от което се нуждаете, е бормашина, чук, рулетка и отвертка.

Процедура:

Първо трябва да поставите маркировка, да измерите ширината на мебелите и да изчислите предварително точните координати на шкафа към хоризонталата.

Монтирайте скрепителните елементи в предварително обозначените места. За да направите това, ви е необходима тренировка или минал опит.

Поставете тапите в дупките и завинтете гайките на шкафа.Окачените шкафове създават илюзия за безтегловност. Те са най-модерната опция и се вписват отлично във всички съвременни и хай тек интериори.