Как да изчислите капацитета на аспиратор за кухня

Най-често опускана грешка от клиентите, на които им предстои да изберат нов аспиратор е да определят неговия капацитет. Практиката показва, че се заблудата идва от това, че едни са малки като размери с опция за вграждане, а други са по-обемни. Не си мислете, че колкото по-голям е аспиратора то толкова по-ефективна ще бъде работата му. Експертите по оборудване на кухни https://www.mebeliarena.bg/ съветват своите клиенти да изчисляват правилно капацитета на аспириращата техника, защото в противен случай ще се окаже, че не е особено ефективна работата им. Днес ще ви разкрием тайната на бързото установяване кой от моделите аспиратори е подходящ за кубатурата на нашата кухня с цел да бъде тя винаги освежена по време и след готвене.

Насоки за определяне на капацитет от mebeliarena.bg

От mebeliarena.bg представят формулата, по която най-лесно се изчислява какъв да бъде капацитета на един аспиратор без значение дали ще го вграждате или ще бъде от типа декоративни модели. Уточняваме, че в зависимост от типа на храната, която ще готвите има значение как ще бъде направено изчислението. Основната формула е дължината x ширината x височината на помещението, но съобразно с характера на процеса на готвене е необходимо да вземете предвид, че за висока ефективност е важно да се трансформира изчислението по следния начин:

Таванен аспиратор за вграждане
  • Получения резултат по съвет на mebeliarena.bg умножавате по 6 в случай, че готвите храни с ниска интензивност на пара, миризма и влага;
  • Резултата умножавате по 10 , ако обичайно готвите супи или други варива, които отделят по-голямо количество влага;
  • Умножете по 12 по-горе получения резултат ако се нуждаете от по-висока интензивност за да отстраните аромата от скара, пържене и друг тип ястия с по-силна и остра миризма.

Имайте предвид, че правилното изчисление е от съществено значение за това да се оптимизира работата на аспирацията, а от mebeliarena.bg ще окажат пълно съдействие за да можете да получите най-добата възможност за вашата кухня.