Кои са отличителните качества на готварските печки на дърва?

печка

Разумният избор на отоплителен уред е пряко свързан с това да можем да си гарантираме една по-спокойна и топла зима. Тъй като енергийните ресурси непрекъснато бележат ръст на цените е важно да споделим, че когато се търси значително по-ефективно решение то определящи се оказват именно онези комбинирани и функционални варианти, способни да реализират икономии. В каталога на https://www.balkanenergy.bg особено впечатление правят моделите готварски печки на дърва. Те представляват едно универсално и лесно за използване решение, което напълно благоприятства посрещането на студа през зимата.

Плюсове и минуси от използването на комбинирани печки за топлене и готвене

Широк спектър от възможности за използване на отоплителни решения представят на вниманието ни готварските печки на дърва. Очевидно, че този тип съоръжения не са благоприятни за всеки имот, но въпреки това се отличават с положителните и отрицателните си качества що се отнася до многофункционалност и уют, които са способни да ви осигурят.

За да сте напълно уверени в това, което напълно би било важно за разхода на гориво и икономичен подход при посрещане на зимните месеци имайте предвид следните положителни фокусни точки, които са характерни за готварските печки на дърва. Те са свързани с:

 • Компактни размери;
 • Възможност да си гарантирате отлични условия за отопление през зимата;
 • Усвояване на топлинната енергия за приготвяне на храна;
 • Лесен контрол на температурата;
 • Икономичен режим за топлене и готвене;
 • Ниски разходи;
 • Минимална първоначална инвестиция.

Дори да ви се струва твърде примитивни тези уреди имайте предвид, че когато става въпрос за функционалност и удобство то очевидно е, че има достатъчно причини да инвестирате в готварска печка на дърва предвид нейната приспособимост като средство за отопляване на къщи, вили, хижи, селски имоти.

Видове

готварска печка

Два са основните типа уреди, които са значими и заслужаващи вниманието ни. едните са тип сухи, а другите са с водна риза. Що се отнася до създаването на оптимално ефективни условия за топлене и готвене и двата типа биха могли да се разгледат като съществено ефективни средства за оптимизиране на разходите през зимата.

Особеностите на сухите печки на дърва се дължат на това, че:

 • Могат да отопляват едно помещение чрез конвекция;
 • Доста евтини са;
 • Изискват единствено в близост да има комин, към който да свържете печката за да бъдат безопасно извеждани димните газове и миризми в атмосферата;
 • Контрола на температурата е ръчен и съобразно вградения термометър можете лесно да се ориентирате  при готвене на плота или във фурната;
 • Разхода на дърва де определя като рентабилен.

Това са по-евтините уреди за разлика от тези с водна риза. Що се отнася до подобряване условията за живот в имот с голяма квадратура то може да се ориентирате именно към тези, които се свързват със системата с радиатори за парно.

Вариантите с водна риза са доказано практични. Те се отличават с:

 • Изключителна икономично;
 • Мощност на уреда за да може да осигури максимално количество топлина както за топлене така и за готвене;
 • Функционалност, конкретизираща се с това, че можете да разчитате дори на опционално топлене на вода за битови нужди;
 • Модернизиране на уредите и възможност за електронен контрол на температурата и интензивността на изгаряне на горивото.

Разбира се, че имате основание да изберете готварска печка на дърва. Това са икономически изгодни уреди, които с лекота ще отопляват къщи, вили и големи апартаменти.

За вкусна домашна храна

Една от опциите, които привлича особено вниманието на клиенти е тази, която се отнася до използването на плота и фурната за готвене. Няма нищо по-вкусно от домашната храна и точно поради това не бива да пренебрегвате факта, че не е без значение къде и как ще я приготвяте.

Готварските печки на дърва са една съвременна, иновативна формула за надеждно и стилно оборудване на дома с качествен уред, потенциално икономичен и закупен на много изгодна цена от каталога на BalkanEnergy.