Избор на плот за вграждане спрямо броя на нагревателните зони

плот

Сред главните разлики, които отличават плотовете за вграждане или още известни като кухненски котлони са зоните, които могат да се ползват едновременно. В категориите продукти от водещи търговци на битова техника можете да разгледате невероятното множество от решения, които биха се адаптирали и към вашата кухня. За да определите кой от плотовете е максимално практичен и приложим спрямо потребностите ви е добре да сте наясно с колко нагревателни зони бихте предпочели да бъде.

Видове плотове за вграждане според работните зони

Възможни са няколко варианта, които са напълно съобразени с новостите и техническите характеристики на кухненските зони. Традиционните или още известни като стандартни плотове за вграждане се залага на оптимален брой нагревателни зони. Те могат да бъдат 4 или повече като се има предвид големината на плота и наличната площ, върху която ще работите. Удобството при ползване на толкова много зони е, че можете да приготвяте едновременно няколко ястия, но пък няма как да пренебрегнем и неудобствата на такива плотове, особено ако имате неблагоразумието да ги инсталирате в малки кухни. Те по-скоро ще пречат отколкото ще ви помагат в процеса.

плот за вграждане

По-голям интерес има към котлоните за вграждане, които са с компактни размери. Те разполагат с две основни зони както и една разширяема или пък една основна с една разширяема зона за нагряване. Практиката показва, че при избор на плот се търси максимално компактен вариант. Такива плотове:

  • Не създават неудобства;
  • Адаптират се перфектно;
  • Могат да се ползват без затруднения;
  • Изцяло са съобразени с потребностите на домакинството.

Малък или голям плот? Въпрос на избор и предпочитания както спрямо интериорната подредба така и в зависимост дали се налага едновременно да се ползват повече зони. Често домакини споделят, че купуват максимално голям плот с четири и повече зони, а реално използват само една.

Именно в това е причината днес да акцентираме върху избора на размер и брой нагревателни зони. За да си гарантирате удобство, естетика и комфорт.