На какви технически параметри да акцентирате при избор на аспиратор за кухня

Много удобно и функционално като решение е ползването на аспиратор в кухненската зона. За да бъде оприличено като напълно адаптивно и отговарящо на индивидуалните ви потребности обаче е важно да се обърне специално внимание на някои основни технически данни. За онези от вас, на които им предстои да закупят качествен и високоефективен аспиратор днес ще представим задължителни характеристики, които да се вземат под внимание.

Ефективност за кухненската зона

Ролята на аспиратора е да поглъща миризми, пара и миниатюрни капчици от хранителните продукти, които са обект на готвене. Целта е да се отведат в камина и така да се намали риска от попадането им върху стени, тавани и под. По-малко замърсявания, по-малко остатъчни миризми и петна – ето за какво можете да разчитате на аспиратора си стига да съумеете да изберете такъв с подходящите технически показатели.

аспиратор тип камина

За да сте удовлетворени от работата на уреда е желателно да се фокусирате върху следните неща:

Различни като варианти се предлагат на пазара. Имайте предвид, че не е важно да се предвиди само кубатурата над плота и фурната, а да се вземат под внимание общата площ на помещението. Колкото по-обемно толкова по-голям следва да бъде капацитета на аспиратора;

  • Ниво на шум.

Съвременните модели буквално жужат и почти не се чуват. Определено ако се дразните от силни шумове и предпочитате спокойствието изберете такъв аспиратор, който е с минимално ниво на шум;

  • Екстри.

Към пакета от екстри производители добавят практични неща, които предоставят комфорт и ефективност при използване. Такива са халогенно осветление, няколко нива на мощност и сила на всмукване, измиващи се метални филтри, пуш бутони, автоматичен режим на работа и много други.

Избирате ли аспиратор за кухня не пропускайте тези важни компоненти, които ще гарантират ефективно и качествено използване.