Четири невероятни идеи за екскурзии, които си струва да посетите

Календара за почивните дни през тази година наистина е обещаващ. Ето и повод да потърсим най-добрите дестинации и идеи за екскурзии у нас и по света. Характерно за човека е желанието му да опознава нови култури, да се наслаждава на прекрасни гледки  и да се зарежда позитивно от едно ново преживяване. Страната ни е наистина невероятно красива и си струва да отделите няколкото почивни дни да заведете децата на хълма Царевец във Велико Търново. Това наистина е част от нашата история и останките от величествената крепост са едно невероятно позитивно преживяване не само за възрастни, но и за малчуганите. Идеята за екскурзия до един от най-посещаваните архитектурно – музейни резервати у нас определено е желателно да влезе в списъка ви за скорошно посещавани дестинации.

екскурзия в Барселона

Следващата идея, която можем да ви предложим за семейна екскурзия е посещението в единствения град –музей у нас, а именно Копривщица. Това е удивително място, в което имате възможността да се докоснете отблизо до над 400 исторически и етнографски паметници. Впечатляващата архитектура на Копривщица е причината множество туристи всяка година да посещават града, който успява да бъде възстановен, въпреки, че в периоди от 20 години е бил три пъти напълно опожарен. Ето как силата на българския дух успява да се запази толкова години и наистина да има на какво да научим децата си като им направим една изпълнена с невероятно  много емоции екскурзия.

Няма спор, че страната ни наистина разполага с богата история и това я прави доста интересна туристическа дестинация. Но ако искате да направите една по-различна екскурзия и търсите интересни места, които да посетите не пропускайте Барселона. Града е съвкупност от модернизъм и богата история. Тук има толкова много архитектурни забележителности, които си струва да се посетят, че имате нужда да прекарате в Испанския град поне седмица. Съграда Фамилия, парка Гуел, площадите Каталуния и Испания, както и невероятните магически фонтани. И как ще отидеш до възпетия в толкова много песни град и няма да посетиш фен магазина на ФК Барселона и олимпийския стадион, на който играят най-добрите футболисти. Определено ще се върнете заредени с положителни емоции от невероятно настроение.

Една също доста атрактивна идея за екскурзия е града, който е смесица от разнообразни култури. Истанбул е наричан още Цариград и е известен като преходно-континентален град с постоянни жители наброяващи невероятните почти 16 милиона. Стратегическото местоположение на Истанбул го прави невероятен културен и търговски център, който ежегодно се посещава от туристи от цял свят. Ако искате по-различно преживяване то ето ви една невероятна идея за екскурзия, на която ще ес насладите с удоволствие.