Как билковите хранителни добавки ще ни заредят с енергия?

билкови продукти

В последните години стана популярно хората да обръщат по-голямо внимание на своето здраве и да се стремят към балансиран хранителен режим. Всеки иска да е здрав и изпълнен с енергия, но когато ежедневният стрес и ангажименти надделеят е възможно да се чувствате зле и без тонус. Ако сте забелязали, че нямате достатъчно време да си осигурявате витаминозна храна, не спортувате много и се чувствате напрегнати, е добре да се обърнете към подходящите хранителни добавки. Ще ви препоръчаме билковия препарат левзея цветита хербал, защото повишава имунната защита, бори се със свободните радикали и подобрява физическата издръжливост.

Какво трябва да знаем за растението левзея?

Характерно за растението левзея е, че вирее във високопланински райони като Източен Сибир, Монголия, Китай и други. От древни времена народите обитавали тези местности са открили ползите на левзеята. Употребата ѝ продължава и до днес в китайската, монголската и тибетската медицина. Това растение се счита за силен адаптоген и се използва като средство за борба с умората. Левзеята би могла да се ползва от мъжете и като афродизиак.

Според руските учени изследвали растението то съдържа множество ценни вещества като ексдитероните. Корените на растението съдържа витамини, танини, смолисти и етерични вещества. Многото проучвания които са правени през годините, карат хората да се насочват към полезните свойства на растения като левзеята. Те са истински дар от природата и могат значително да допринесат за вашето здраве. Хубаво е, че има добри компании за хранителни добавки, които разработват препарати на билкова основа с доказани положителни характеристики.

Как действа на организма левзеята?

Много добре знаете, че има различни билки, които могат да се използват за по-добър тонус и енергия. Левзеята помага на организма да се възстанови след претърпени заболявания, помага за преодоляването на тежки физически и психически натоварвания. Това прави хранителната добавка с левзея предпочитана от модерния човек, който често е изложен на стрес и различни вирусни заболявания. Растението също така има изразен анаболен ефект и е много подходящо за спортисти, които искат да натрупат мускулна маса по естествен път. От Цветита хербал препоръчват левзеята, защото:

хранителни добавки
  • стимулира растежа на мускулите – това става чрез правилно изгаряне на мазнините. Ще оформите много добре мускулите си и то по естествен начин;
  • засилва половата активност – растението е естествен афродизиак и влияе положително върху либидото и потентността;
  • помага при депресия и отпадналост – има много изразен тонизиращ ефект и много добре се отразява на хора подложени на стрес;
  • подобрява кръвообращението – регулира кръвното налягане и подобрява съдържанието на хемоглобин в кръвта;
  • ще ви помогне да се възстановите по-бързо след боледуване – едно от най- положителните характеристики на левзеята е нейният детоксикиращ ефект. Ако сте боледували в зимните месеци употребата на подобна хранителна добавка ще ви осигури необходимия имунитет и ще ви накара да се чувствате по-бодри.

Неслучайно тази хранителна добавка е толкова популярна и предпочитана от хората. Тези, които вече са я пробвали знаят как влияе върху общото състояние на организма. Препоръчваме да се посъветвате със специалист и да опитате билковия препарат.

Какви витамини се съдържат в корена от мака?

Днес ще поговорим за още един натурален продукт, който се радва на засилен интерес от хората. Коренът от перуански женшен наречен мака се е използвал в миналото чак до наши дни. Съдържа хранителни вещества, като витамин С, цинк, желязо и калций. Селенът също присъства в корена от мака, а той е минералът който изгражда важни ензими, свързани с антиоксидантната защита. Наличието му ще защити организма от сърдечно-съдови заболявания. Популярните корени от мака вирея в едни от най-суровите условия. За да се използват полезните свойства на растението, корените от мака се изсушават след което се стриват на прах.

Бихте могли да го откриете по този начин като хранителна добавка, за да го използвате в смутита и шейкове или като капсули за директен прием. Витамините, които съдържа коренът от мака са важни за доброто функциониране на човешкия организъм. Учените причисляват мака към естествените адаптогени.

Има ли причина да употребяваме корен от мака?

Важно е да знаете, какви ползи за вашето здраве би донесла употребата на хранителната добавка. Положителните свойства на корена от мака се изразяват по следния начин:

  • в подобряване на кръвното налягане – много проучвания подкрепят тази теория и има хора споделили, че кръвното им налягане е в нормални граници, след използване на хранителната добавка с корен от мака;
  • ще ви предпази от анемия – коренът от мака ще осигури на организма необходимото желязо по естествен начин, за да избегнете неприятната анемия. Друг ефект е увеличаването на червените кръвни телца;
  • стимулира функционирането на имунната система – това свойство е много ценно, защото имунитетът е този който предпазва тялото от различни вирусни и бактериални заболявания.

Всеки човек, който се старае да живее здравословно, е добре да се обърне към природата и билковите препарати, които се предлагат в търговската мрежа. Винаги четете характеристиките на хранителните добавки и не превишавайте препоръчителната дневна доза. Тези продукти не са заместител на разнообразното хранене, а само помощник, който ще запълни някои липси в организма.