Поставяне на зъбни импланти във Варна – защо да се възползваме

Ако сте решили да се възползвате от услугата, включваща поставянето на зъбни импланти варна, то преди това е добре да се запознаете подробно с тяхната същност и предназначение. Имплантирането на зъб е модерно и ефективно решение, което макар по-скъпо, набира все по-голяма популярност във времето. Това се дължи на уникалните резултати, състоящи се във високата естетика, осигурения комфорт за пациента и забележителната устойчивост на този вид „допълнения“ във времето.

Какво е полезно да знаем за зъбните импланти – същност и приложение

Зъбните импланти се определят като иновативно решение, което се прилага при наличието на липсващ зъб/зъби във Варна и не само. Те го/заместват успешно, като с тях се постига не само висока естетика, ами и добро дентално здраве. Присаждането им в устната кухина се случва посредством винт, поставен в костта, върху който се слага самата коронка. Винтовите стълбове са качествени и износоустойчиви, а и са подходящи за повечето хора.

Какви видове има

Когато дойде моментът да посетим клиниката в град Варна, за да обсъдим със специалиста поставянето на зъбни импланти, трябва да сме наясно с това какви видове има. Предварителното информиране и подготовка ще ни помогне да проведем пълноценен разговор с денталния експерт, който ще подходи индивидуално и ще ни предложи най-доброто за нас решение на база снетата анамнеза.

Зъбните импланти биват няколко вида – циркониеви и титаниеви, двучастови и едночастови, с грапава и с гладка повърхност. На кой точно вид ще се спрем зависи от персоналните ни предпочитания, както и от това какъв е нашия случай. Не всички видове са подходящи за всекиго – така например, титаниевите решения се определят като най-качествени и здрави, а циркониевите заемат почетното място, що се касае за естетиката.

Как се поставят зъбните импланти във Варна

Поставянето на зъбните импланти е сред най-важните аспекти, които трябва да бъдат взети под внимание, споделят денталните експерти. Реално погледнато, тяхното внедряване в костта се случва посредством хирургична интервенция, която е задължително да бъде под контрола на опитен стоматолог. Само така може да се надяваме на добри резултати при поставянето на зъбни импланти във Варна. Ето какви стъпки включва процедурата:

  • панорамна снимка – тя дава подробна информация за стоматологичния статус на пациента. Ако има кисти или други дентални казуси, същите следва да бъде излекувани, преди да се премине към имплантирането, споделят експертите от Варна;
  • изготвяне на персонален лечебен план – той включва извършването на някои изследвания (при необходимост), както и подробно обсъждане на предстоящите стъпки;
  • поставяне на местна анестезия – много от пациентите предпочитат пълна упойка, като по този начин се чувстват максимално комфортно по време на процедурата;
  • премахване (екстракция) на неперспективния зъб/зъби – в лечебния план може и да не е предвидена подобна манипулация, тъй като пациентът може вече да има липсващи зъби. Ако е планирано да се заложи на базални зъбни импланти, те следва да бъдат внедрени в костната тъкан непосредствено след екстракцията;
  • проследяване на състоянието – в края на процедурата по поставяне на изкуствените зъби, специалистът трябва да направи пластика на твърдите и меките тъкани. В края на лечението се взимат отпечатъци и се прави самата конструкция;
  • при класическата имплантология срокът е по-дълъг – в този случай е нужно да минат от 3 до 6 месеца, за да заздравеят тъканите след първоначалната хирургическа намеса. Едва след процедурата може да бъде напълно завършена.

Имплантологията е направление в естетичната стоматология, което намира все по-широко приложение. Поради високата си ефективност, подобни процедури са пръв избор за хората с липсващи зъби, които не искат да възобновяват посредством мост. Във Варна или в друг град в страната, този вид процедури трябва да се извършват под ръководството на опитен лекар, който познава тънкостите на материята.

На коя дентална клиника да се доверим във Варна

Варна е голям град, в който могат да се открият всякакви специалисти, в това число и естетични стоматолози. Важното при избора на клиника е да се доверим на такава, която се ползва с отлично реноме, а в нея работят опитни лекари с добри познания.