Какви са предимствата на застраховките за дома и защо е добре да помислим за такава?

Не е задължително да превръщаме дома си в крепост, да барикадираме с камери, да ползваме СОТ услуги и редица други способи, с който да го защитим. Всъщност до някъде до тук изброените начини са ефективни, но основно срещу недоброжелатели и крадци. Срещу природата обаче и нейните капризи сме наистина безсилни и нито камерите, нито охранителните фирми биха могли да ни предпазят от евентуални инциденти. А все по-често ставаме свидетели как наистина срещу природата няма как да се борим. Ежедневие станаха ураганите, наводненията, пожарите. И в този ред на мисли възниква въпроса „Как да защитим дома си от подобни разрухи?“. Решение има и разумните потребители вече са се възползвали многократно от него. Това е застраховка за дома.

застраховка

Нито едно домакинство не може да гарантира, че неговия дом няма да попадне в черната статистика. Пожар от неизправност  в инсталацията, наводнение от спукан щранг, както и от теч от съседски апартамент, земетресение, ураганен вятър и редица други климатични промени както и потенциални действия или бездействия, причинени от човешка намеса се оказват наистина основна причина да се замислим за една застраховка за дома, която да ни даде малко повече спокойствие и защита.

Застраховките за дома могат да бъдат с различен обхват. Те се отнасят основно за жилищни сгради както и постройки, които са в близост до дома ни. Рисковете, които покриват също никак не са малко и когато се търси оптимален вариант от застрахователните компании дават гарантирани и успешни решения, които да са по джоба на всеки потенциален клиент. Можете да застраховате само имота като постройка, ако например се намира в земетръсен район или пък в потенциално застрашен от наводнения. Освен постройката в застрахователната полица могат да бъдат включени също така и допълнителни клаузи, които се отнасят до техника, вещи, ценности. Всичко се описва детайлно и се сформира една обща цена за застрахователна премия, която може да бъде заплатена еднократно или пък на вноски.

Не бива да се пренебрегва възможността за сключване на застраховка за дома. Това  е превенция, мярка срещу потенциални щети, които при настъпване ще се наложи вие сами да заплатите. Не можем да си гарантираме, че всичко с дома и имуществото в него ще бъде наред. Независимо от това, че сме взели други мерки това не означава, че няма да станем обект на кражба и да останем без основната си битова техника. Ето защо е добре човек да е крачка пред крадците и капризите на времето и да защити дома си с една имуществена застраховка.