Обективни причини все повече домакинства да се отопляват на газ

Отоплението на газ е познато не от вчера. Много домакинства използват какви ли не уред, които с захранват от газ и с помощна на горелка отдават топлина и осигуряват така мечтания уют и комфорт през студените дни. Това, което се отчете като недостатък от потребители е остатъчната миризма на газ, която се формулира от неправилно изгаряне на газта. Когато става въпрос за удовлетворяване на потребностите на домакинствата и търсене на наистина ефективно и цялостно отопляване на цялото жилище се оказва, че има много по-добър вариант, който осигурява стабилно и без неприятни остатъчни миризми отопление. Ако сградата ви е газифицирана и разполагате с опция за изграждане на инсталация на парно отопление то сега е момента да ви запознаем с ефективността, която ще ви предостави един котел на газ. Един от най-коректните начини за бързо и комплексно отопляване на жилищни и нежилищни площи се осигурява именно с помощта на котел на газ.

Предимствата на котлите

Всеки друг тип котел, който се използва в система за отопление можем да кажем, че наистина допринася за по-качествено и икономично отопляване. Котлите осигуряват много повече енергия от всеки друг алтернативен уред. Това гарантира тяхната рентабилност при усвояването на горивото и трансформирането му в топлина, която загрява флуидната течност, която тече в радиаторите. Принципа на работа и на котлите на газ не е толкова сложен. Новостите, които няма как да не отбележим обаче се фокусират главно към това, че:

 • Котлите са автоматизирани;
 • Осъществяват непрекъснат контрол върху разхода  и температурата на отопляне;
 • Не изискват обслужване и честа профилактика;
 • Иновативни са;
 • Гарантират пълна безопасност;
 • Надеждни са;
 • Инвестицията е оправдана и с бързи темпове на възвръщаемост.

Сигурно е, че ако купувате нов имот то газифицирането е особен приоритет, който би наклонил везните  към приемане на офертата. Със сигурност спецификата на отоплението на едно жилище в зависимост от неговата квадратура е да се установи най-рентабилен, икономичен и високоефективен вариант за качествено отопление на цялото жилище. А изградена инсталация, която се захранва от котел на газ гарантирано ще намали осезаемо разходите през зимните месеци.

Скъпа ли е инвестицията

котел на газ

Споделихме с Вас, че този тип инвестиция се определя от професионалистите в бранша като една от най-бързо възвръщаемите. Това се дължи на факта, че газовия котел не само ще подсигури топлина и уют във всяко помещение, в което има радиатори, но и ще се погрижи за това да разполагате с неограничено количество топла вода.

За разлика от други отоплителни уреди, при които е нужно да минат години за да се изплати инвестицията то тук при газовите котли няма да ви подвеждаме като кажем, че още при първия отоплителен сезон уреда ще се изплати. Наистина невероятно, нали! И действително това е така, тъй като и самите газови котли не са толкова скъпи, а освен това икономиите, които реализират със сигурност се приемат като една ефективна възможност са намаляване на отоплителните разходи. В зависимост от някои особености и специфики на газовите коти като:

 • Марка;
 • Модел;
 • Мощност;
 • Едноконтурен или двуконтурен;
 • Мощност и други показатели.

Онова, което можете да забележите, че цените на котлите са ниски и не се различават кой знае колко. Едни котел на газ, който е предназначен за отопляване и осигуряване на топла вода за домакинство, обитаващо жилище от сто квадратни метра няма да струва повече от 3000 лева. Разбира се, има и премиум колекции, които могат да достигнат до три пъти повече, но при тях се търси мощност за осигуряване на топлина за много по-голяма площ. Точно поради това няма как да няма разлики в цените на газовите котли, но при всички инвестиция си заслужава на 100 %, защото си гарантирате безопасно, икономично и без ангажименти отопление при студените зимни дни.