Как терапиите с кислород влияят на здравословното състояние на пациентите

център за терапии с кислород

Лечебните свойства на кислорода се прилагат от десетилетия в САЩ и някои европейски държави. От известно време и у нас популярността на терапевтичните центрове, които предлагат такива услуги нараства, а причините се дължат на огромния успех по отношение на ефективното лечение на редица заболявания. Човешкия организъм не може да съществува без кислород. За подобряване и стимулирането на редица оздравителни процеси клетките се нуждаят от по-голямо количество и насищането се осъществява именно в специализирани барокамери. Такива има на територията на цялата страна, но в случай, че сте от старозагорския регион можете да се възползвате от терапия с кислород в HBO Medical Support Center.

Същност на процедурите

Специфичното при прилагането на терапиите с кислород е в това, че за кратко време клетките получават енергиен заряд, благодарение на който започват ускорено деление. Това води да повишаване интензитета за справяне с вируси и инфекции, допринасящо за стимулиране на оздравителните режими.

При процедурата пациента се поставя в специализирана хипербарна камера, в която с помощта на специална маска организма получава 100 % чист кислород под налягане. Само няколко минути от старта на терапията организма ви вече е увеличил много над нормалните стойности количествата кислород като по този начин при увредените тъкани се наблюдава значително подобряват оздравителния процес. Ефективността ще осетите още при първата процедура, а основните признаци се отнасят до:

  • Повишаване издръжливостта на тялото;
  • Ще се почувствате по-тонизирани и освежени;
  • Подобрява се значително концентрацията;
  • Дори кожата ви ще изглежда по-гладка и с равномерен тен;
  • Организма е енергизиран до нива, способни да се справят с редица неблагоразположения.

Безспорни са положителните отзиви, които пациентите на HBO Medical Support Center отчитат като ефект след терапията. Назначаването на такива процедури имайте предвид, че се извършва само и единствено от лекари и се провеждат под медицинско наблюдение.

Как протичат терапиите

барокамера

Процедурите за насищане с кислород са напълно комфортни за пациентите. Те се извършват в специализирани камери, които са модерно оборудвани. В HBO Medical Support Center ви очаква осемместна барокамера, предоставяща спокойна и комфортна атмосфера.

За да се чувствате в безопасност и за да можете да се насладите на оздравителните процедури това, което трябва да знаете е, че:

  • В барокамерата не се влиза с мултимедийни устройства, часовници и други предмети;
  • В съоръжението можете да четете книга;
  • Имате непрекъсната връзка с терапевта така, че ако имате пристъпи на клаустрофобия нещата са под контрол и можете веднага да напуснете барокамерата.

Процедурите протичат в три основни фази, които са компресия, лечебна и фаза на декомпресия. С всеки етап от терапията ще бъдете запознати преди да влезете в барокамерата.