Задължително ли е спирателните кранове да се монтират от опитни водопроводчици

ремонт

ВиК инсталациите са тип съоръжения, които осигуряват на обектите свързаност с течаща вода. Благодарение на проектирането им съобразно спецификацията и предназначението на обектите се наблюдава възможност за създаване на благоприятни условия за живот, труд или отдих. Много важен елемент в системата са спирателните канове. С оглед осигуряване на безопасно и ефективно функциониране на водопровода става ясно, че още при съставяне на проекта се предвижда мястото на инсталацията на тези ревизионни компоненти. И за да се гарантира прецизност при монтажа трябва да отчетем ролята на специалистите, на които същия ще бъде поверен. Тук https://hidro-start.com/montaz-spiratelen-kran/ можете да намерите много ясна и коректна информация относно същността и нуждата от това инсталацията да бъде извършена от надежден и доказан екип.

Правила за монтаж

Няма никакво значение дали се поставя нов кран на току що изградена ВиК система или пък се касае за подмяна на вече амортизиран. Спазването на правилата, които се отнасят до подсигуряване на отлични условия за функциониране е доказателство, че специалистите са свършили успешно своята работа. Знаете ли, че ролята на спирателните кранове и решаваща за потенциалните предстоящи ремонти, които е необходимо да бъдат извършени в обекта. Едни от най-сериозните, при които задължително се спира водоподаването са:

 • Ремонт на скрити течове;
 • Смяна на щрангове;
 • Реновиране на ВиК инсталацията цялостно или частично;
 • Свързване на бойлери, перални и миялни машини;
 • Инсталация на тоалетни казанчета и други.

Задачата на спирателния кран е в това да направи работата на водопроводчика по-спокойна и освен това да се сведат до минимум потенциалните наводнения, които са в състояние да нанесат особено големи щети на имота.

Правилата за монтаж се отнасят най-вече до това да не се допуснат перспективни проблеми, които могат да бъдат причина за нарушаване на естествения ритъм на водоподаването в сградата.

Основания за наемане на професионален екип

спирателен кран

Много хора смятат, че не е важно кой ще монтира този водопроводен елемент. Но стане ли въпрос за качество и носене на отговорност не всеки майстор би могъл да се ангажира с това. Повредите, които се отнасят до инсталациите по водопровода и канализацията не трябва да бъдат пренебрегвани. Особено важно е да се заложи на екип, който е в течение със спецификата на водопровода и е наясно къде могат да възникнат проблеми, които да причинят неудобства и щети на потребителите.

Основания за наемане на професионален водопроводчик имате достатъчно. Безспорно главните се отнасят до:

 • Експедитивна работа т.е. няма да се налага за смяната на един кран да отнеме часове наред;
 • Качествено обслужване. Гаранциите, които предоставят специалистите наистина са водещи. Така ще бъдете спокойни в отличната работа на крана при необходимост;
 • Използване на съвременната техника и апаратура в помощ на ефективност на услугата.

Независимо от това дали става въпрос за главен или помощен спирателен кран, който следва да се монтира това, което е необходимо да споделим е, че потребителите търсят утвърдени екипи, които са с висок рейтинг и могат да осигурят на клиентите най-добри и качествени услуги.

Кога се налага ремонт

Хубаво е редовно да проверявате изправността на спирателните кранове в дома си. Тъй като на тях ще разчитате за контрол на водоподаването при ремонтни и монтажни мероприятия е задължително да функционират безпроблемно. Но в хода на използването на водопровода и под агресивното въздействие на водата са възможни настъпвания на проблеми, които да бъдат причина за проблеми.

Ремонт и смяна на старите кранове се налага при:

 • Дефекти;
 • Течове;
 • Корозирали компоненти.

Колкото по-рано бъде сменен този съществен компонент то толкова по-малък е риска да бъде причинен по-сериозен проблем, който да нанесе и мащабни щети върху имота ви.