Смяната на щранговете – лична отговорност на домакинствата от етажната собственост

смяна н ащрангове

Смяната на щранговете в жилищен блок в София може да създаде редица главоболия на всички домакинства. На първо място е важно да се отбележи това, че щранговете са обща грижа и дори най-малък проблем при тяхното функциониране не бива да се подценява. Отлагането на ремонта и подмяната на дефектните детайли обаче често  е провокирано от липсата на средства, високи разходи и дискомфорта от това, че домакинствата ще се наложи да не ползват известно време вода. Така, че цената на услугата, периода и времето за осъществяване на ремонтната дейност както и спирането на водата са доста значими фактори, които е препоръчително да преглътнете с оглед на това да се намали риска от материални щети и влошено качество на водата, която домакинствата ползват.

Отговорност на домакинствата

Използването на вода в ежедневието със сигурност е предпоставка за това да проявим отговорност по отношение на нейното качество. Не бива да обвиняваме единствено дружествата доставчици за това, че водата, която консумираме не отговаря на съответните норми и стандарти, тъй като често се оказва, че проблема за това ѝ състояние се крие именно в инсталацията на сградата. Потърсете специалисти от София смяна на щрангове. Направете консултация (обикновено безплатна). Споделете тревогите си и насрочете ден за оглед на състоянието на щранговете в многоетажната собственост. Годините ежедневно натоварване няма как да не се отразят на тръбите, по които тече водата и достига до домовете ви. Именно поради това възникват неотложни ситуации, в които спешната намеса и навременната подмяна е желателна.

Ако припознаете някои от изброените симптоми е време за действие:

 • Мирис и неприятен дъх на водата, която тече от смесителя;
 • Чести аварии и поява на влажни петна в общите части;
 • Ниско налягане на водата и труден достъп до горните етажи в сградата.

Това са видими проблеми, които няма как да неглежирате. Ако търсите качество на водата  и правилно функциониране на системата то задължително потърсете специалисти от София, които да се ангажират с проблемите и тяхното разрешаване.

Етапи и неудобства

Разбира се, че неудобствата при смяната на щранговете са неизбежни. Но пък е важно всяко домакинство да преглътне егото си и да се съобрази с това, че екипа се нуждае от време за да подмени частично или цялостно авариралите и вече неизползваеми щрангове. От изключително значение е инсталацията да работи адекватно и съобразно утвърдените норми. Само така онези тревоги и материални щети, за които говорихме по-рано ще останат като един неприятен спомен.

ВиК ремонт

Доверете се на професионалисти с опит, защото в крайна сметка това ще се отрази както на бързината на провежданата ремонтна дейност така и на качеството. Изключително компетентно ангажирани и спазващи етапите за провеждане на ремонта са онези професионалисти, които държат на своята репутация и имидж. Ето я причината днес да ви запознаем с Хидро Старт София – фирма, заемаща лидерски позиции в услугата ремонт, поддръжка и смяна на водопроводни щрангове.

Нека да споменем и част от етапите, които са водещи за това новите щрангове да могат да функционират дълги години безаварийно и безпроблемно:

 • Оглед. Това е задължителен момент, който се провежда с цел да се направи реален анализ на състоянието на водопреносната мрежа;
 • Изготвяне на план за ремонт;
 • Представяне на оферта;
 • Създаване на график за действие (обикновено се препоръчва в работно време, тъй като по-голяма част от хората са извън домовете си);
 • Демонтаж на дефектните щрангове;
 • Монтиране на нови щрангове;
 • Задължително укрепване и поставяне на тръбна изолация;
 • Изпробване и тест за течове;
 • Изготвяне на документация за проведената работа и гаранции.

Хидро Старт София не подценява нито един от основните и второстепенни етапи, които имат пряка връзка за това домакинствата да получат най-добро и сигурно обслужване. Водата е един безценен дар, за който трябва да се грижим. А личната ни отговорност е в това да не позволяваме инсталациите да влошават качеството ѝ.