Семейна почивка около Банско – къде да отидем

Ако имате нужда да се откъснете от забързаното ежедневие и рутинната обстановка, която ви потиска и заобикаля ежедневно, значи е време за почивка. Какъв по-добър начин за 180-градусова промяна от релакс със семейството в планината?

Банско и околните курортни селища са отлично място да смените изцяло средата, да се слеете с природата и да си починете, без да се налага да прекарате дълги часове в пътуване. Къде да отидете обаче и защо?

Добринище

Ако търсите истинска почивка и възможност за съчетаване на разходка сред природата и релакс в СПА зоната на луксозния хотел, то Добринище, разполагащо се в близост до Банско, предлага точно това.

Престоят си в Добринище може да осъществите както в къща за гости и малки уютни семейни хотели. Ако търсите съсредоточеност на всички удобства на едно, там ще откриете комплекс за настаняване, подходящ за възрастни и деца.

Това красиво градче се намира на 7 км от Банско, което ви дава възможност да се насладите и на прочутите ски зони там през зимата. За любителите на ездата, има и конна база, която може да посетите и през лятото.

Този курорт е подходящ избор за екскурзия както на група от приятели, така и на цялото семейство.

Повече за причините да организирате следващата си семейна почивка в Добринище, ще научите тук.

Разлог

Това е следващото място, където може да организирате своята почивка, защото:

  • това красиво курортно място се намира само на 10 км от Банско и предлага всичко необходимо за релакс в планината;
  • в близост до Разлог се намират много забележителности, като Исторически музей “Никола Парапунов”, Конна база “Дворене” и много други;
  • там ще откриете както малки, така и по-големи хотели, в които да се настаните по време на вашия престой;
  • възможност за различни активности, като екскурзии сред природата, посещение на заведения и кът за деца.

Това са само част от причините да осъществите своята екскурзия в Разлог.

Баня

Ако искате да организирате почивка в планината, село Баня е точното място за целта. Това място съчетава богата история, красива природа, модерния нов свят в лицето на луксозни хотели и заведения.

Намиращо се в Разложката котловина, това село има много какво да ви предложи. Ако търсите зимни активности, в непосредствена близост се намират ски зоните в Банско, както и в Добринище.

Там може да се насладите на невероятни гледки, да разгледате минералните извори и да се докоснете до магията на водата, извираща от планината.