3 съвета от Amek Toys за спокойно бебе

Понятието “спокойно бебе” често се оказва просто една кауза пердута, към която обаче не спираме да се стремим. Безсънните нощи, хроничната умора и ангажиментите през деня са все неща, които едва успяваме да преглътнем, като основната причина за това се явява пеленачето, което не спира да плаче. В случая имаме два варианта – да се примирим със ситуацията или да се опитаме да намерим някакво решение. Потърсете го първо в https://www.amek-toys.com/.

Бебетата опознават света около тях

За успешното успокояване на едно ревящо пеленаче, е нужно да подходим по следния начин:

  • Да му обърнем достатъчно внимание;
  • Да се уверим, че то е нахранено и сухо;
  • Да проверим дали нещо не го боли (доколкото е възможно);
  • Да се уверим, че не му е студено или прекалено топло.

Ако искате детето Ви да е спокойно през повечето време, се погрижете и за това да има около себе си и плюшени играчки, които да са изцяло съобразени с неговата възраст. Така то ще се чувства сигурно, спокойно и комфортно.

Има най-различни други бебешки занимания, които ще помогнат на мъничето да се успокои, да се фокусира върху предложения от Вас предмет, също както и да преустанови плача. С помощта на красивите детски играчки от Амек Тойс ще крачите по-смело в света на родителството, а детето Ви ще опознава света около себе си по красив и вълнуващ начин. 

Как да въздействаме положително върху емоциите на бебето

Емоциите на бебето са най-различни. За да бъде то спокойно през по-голямата част от деня и нощта, ние трябва непрестанно да бдим над него, опитвайки се да “разшифроваме” неизказаните от него чувства и емоции.

В случая играта има голям принос за това да помогнем на бебето си да е спокойно и щастливо. 

  • Интерактивни играчки за отвличане на вниманието;

С тяхна помощ ще успеем да привлечем погледа и вниманието на пеленачето, задържайки го за максимално дълго време. Така то ще може да се успокои, а ние ще си отдъхнем за кратко.

  • Латерни за спокоен сън;

За да се радва бебето Ви на пълноценен сън, то трябва да бъде приспано в приятна, спокойна и тиха обстановка. Добавете към ритуала по заспиване бебешка латерна за сън и ще се изумите от нейната ефективност.

  • Играчки за гризане при поникване на зъбки.

Никненето на зъби е много труден период, който прави бебето изключително неспокойно. Като негови родители трябва да се опитаме да облекчим болката и неразположението, предлагайки на детето играчки за гризане, с които то да облекчава сърбежа.

Не забравяйте да отделяте максимално време – децата имат нужда от внимание

Бебетата и по-големите деца нямат нужда от скъпи придобивки, за да изпитват радост от живота, също както и за да са спокойни. Те имат нужда най-вече от вниманието на мама и татко, които много често не осъзнават този факт, мислейки си, че щом са осигурили достатъчни играчки на малчуганите, то значи всичко е наред. 

Amek Toys ще Ви подкрепи в създаването на един красив и вълнуващ свят за бебето и детето, а Вие на свой ред имате задача да посветите цялото си свободно време на най-малките, които копнеят да поиграят с родителите си.