Кои са предимствата на тухлите от газобетон?

тухли от газобетон

В съвременното строителство се търсят все по-леки, енергийно ефективни и екологични материали. Комбинацията от качествени технически характеристики и отлични условия за извършване на строително ремонтни дейности предоставят именно тухли от газобетон. Все повече проектанти залагат в изграждането на различи обекти употребата на такива блокчета, тъй таке те се характеризират с отличния си потенциал относно дългия живот, безопасност и сигурност но новопостроения имот. Кои са основните приоритети на тухлите от газобетон ще споделим в днешната публикация. В случай, че сте предприемач, предстои ви ремонт или просто се интересувате от добрите и изгодни строителни решения то днешното четиво със сигурност ще ви бъде полезно.

Ключови качества

Приоритетно е да се вземат под внимание онези аспекти и обстоятелства, които са определящи за подобряването на енергийната ефективност на сградите. Има някои предписания на комисиите по технически надзор, които следва да се спазват. Те са свързани най-вече с обезопасяването на сградите при пожари, бедствия, климатични промени, екологичност. Затова има съществено отношение към одобрените строителни материали, които биха били определящи за бъдещите стопани и обитатели на имотите.

Причините да бъдат използвани тухли от газобетон при строително-ремонтни дейности се конкретизира с:

 • Устойчивост на високи температури;
 • Издръжливост при ниски температури;
 • Осигуряване на отлична топлоизолация на имота;
 • Леки и удобни за монтиране;
 • Антибактериален състав;
 • Много добра якост на материала;
 • Издръжливост при механични удари и други.

Със сигурност онова, което би било приоритетно при покупката на надеждни и функционални тухли от газобетон е, че можете да разчитате на продукти с отличен потенциал, огнеустойчивост и здравина. При ремонтни мероприятия както и изграждане на разнообразни декоративни елементи за подобряване на интериора то именно тухлите от газобетон се оказват едни от предпочитаните, на които строители разчитат.

Защо са предпочитани?

Причините за интереса към този тип строителни решения както стана ясно не са малко. Този вариант тухли са сред гъвкавите съвременни материали, благодарение на които се елиминират почти всякакви ограничения, които касаят строително-ремонтните мероприятия. Що се отнася до предпочитанията на по-голямата част от клиентите към новостите в сектора то преди всичко трябва да акцентираме именно на спецификата и състава на тухлите от газобетон.

Тяхното производство се базира на използване на смес, която съдържа пясък, чист клинкерен цимент, негасена вар, суров гипс и алуминиев прах, който се разтваря във вода. Това, което със сигурност ще забележите е, че става въпрос за такъв потенциал от продукти, които са екологични т.е. те не са опасни нито за човешкото здраве нито за околната среда. Самото смесване на съставките се извършва под строг температурен контрол, което обяснява и здравината на строителните елементи.

Подходящи са както за работа при строителство на жилищни сгради така и при такива с индустриална или търговска цел. Характерна за тухлите е порьозната им структура, която с получава в следствие на отделения водород при свързването на алуминиевия прах с останалите съставки.

Видове

тухли

Що се касае до видовото разнообразие от тухли от газобетон, които се предлагат на пазара то е важно да споделим, че в строителните магазини ще откриете широк набор от възможности. За да  сигурно и надеждно строителството ви ви съветваме преди всичко да опознаете опциите за покупка на такива продукти.

Съществени са някои класифициращи показатели, които се отнасят именно до това да можете да се възползвате от продукти, които са изключително атрактивни, функционални и приложими към различен тип строителни дейности. Когато говорим за видовете газобетон то това, което прави впечатление всъщност са:

 • Според размерите;
 • Структура;
 • Подобрители;
 • Паропрпускливост;
 • Издръжливост на налягане;
 • Плътност;
 • Геометрична форма;
 • Начин на монтиране и лепене;
 • Цена;
 • Производител и други.

Разнообразието от размери, което се предлага като формула за естетично и сигурно оборудване наистина позволява да се приложат различни стандарти за качество и функционалност при строително -ремонтните работи. Оформянето на различни детайли е лесно и удобно предвид това, че действително майсторите разполагат с потенциала да избират възможно най-подходящите размери и форми, които облекчават тяхната работа.

Добре е да имате предвид, че за де постигне оптимална здравина при мероприятията то има специални лепила, които са препоръчителни при използването на такъв тип тухли. Спазването на монтажните процедури би гарантирала издръжливост на обекта и сигурност. Разбира се това е определящо за качеството на строителните работи.

Ако държите на покупката на продукти с отлични свойства и издръжливост заповядайте в сайта на онлайн магазин Ташев Глвинг. Тук са подбрани водещи производители на такъв тип тухли и можете да избирате измежду такива с различни размери и форма на блокчетата. Цените са приемливи и определено са съществена причина за да можете да си гарантирате идеални условия при извършването на всякакви видове строителни дейности.

Възползвайте се от промо офертите, гъвкавите условия за доставка и перфектно качество, които са гарант за ремонт, който покрива стандартите за безопасност, сигурност и удовлетвореност. Магазина предлага както стандартни така и нестандартни, по заявка размери на газобетонни тухли за вашия бизнес.