Подматрачна рамка- изберете стабилна, изгодна и функционална

Заблудата, че не е важно каква е подматрачната рамка на леглото, а е определящо матрака да е добър се шири сред потребителските мнения. Реално обаче се оказва, че колкото решаващ за почивката ви е закупения матрак то също толкова определяща е ролята на рамката, която го държи в стабилна позиция. Подматрачните рамки са изключително важни за това да разкрият пълния потенциал на един матрак и затова специалисти обръщат специално внимание на техния подбор. Когато се налага да си купите нова рамка и тя наистина да отговаря на качествените характеристики, които гарантират удобство и стабилност на тялото по време на сън е важно да имате предвид следното:

рамка
  • Подматрачни рамки се изработват от различни материали. Винаги избирайте такива, които са доказани като параметри и издръжливост. Много от клиентите насочват внимание към такива, които наистина се отличават със своята екологичност ,което пък е предпоставка за елиминирането на евентуални алергии.
  • Рамката задължително трябва да бъде в подходящ размер. Дори 1 сантиметър може да се окаже неблагоприятен и това може да доведе на скърцане, неудобство и липса на стабилност при промяна на позата на спане. Така, че измерете рамката на леглото и едва тогава избирайте подматрачна рамка, която да гарантира адаптивност.
  • След избора на подходящи материали и размер идва ред да помислите за функционалността на подматрачната рамка. Повечето модели се прикачват към леглата с помощта на механизъм, който на практика подпомага ползването на подматрачната площ като ракла. При други рамки пък има възможност за повдигане зоната на главата или пък на краката. Тези опции предоставят идеалната възможност да си почивате докато гледате телевизия или пък четете книга.
  • Евтини или скъпи? Както при всеки друг продукт и тук има многообразие от цени. Те зависят от до тук изброените параметри и специфики на подматрачните рамки и ако търсите среден клас, който напълно да ви удовлетвори не залагайте на най-евтините модели. Изберете такова решение, което е финансово поносимо и освен това наистина ще ви осигури удобство и пълноценна почивка.