Подматрачна рамка – нужна ли е

Подматрачните рамки са високотехнологични решения, на които възлагаме да ни осигурят стабилност и качество при сън. Невъзможно е да се осигури на тялото комфорта, който търсим в случай, че рамката липсва. Ако матрака ви е еднолицев то това означава, че имате опора и директно поставяте матрака в готовност за сън, но в случай, че сте заложили на двулицев матрак, а новозакупеното легло няма прилежаща рамка за под матрак то ето, че е необходимо да си изберете такава.

Правилния избор – как да го направим

Но как да се ориентирате в това множество от идеи и продукти, които са не само разнообразни като дизайн, но производители и търговци се фокусират в това, че едни са евтини, а други скъпи, не на последно място се оказа, че подматрачна рамка се избира и съобразно това от какъв материал е произведена. Но настанете се удобно и е ви разкажем малко повече за това как да изберете своята нова опорна система, която ще ви осигури удобство и комфорт.

Подматрачна рамка

Рамката, която се поставя под матрака е много важен аксесоар, защото ролята ѝ е в това да ни гарантира стабилност и комфорт. Вариантите, които производителите представят се класифицират по различни принципи, за които вече ви споменахме:

  • Размери

Рамките се изработват по стандарт така, че да паснат на многообразието от легла. Малки, големи, детски, единични или двойни – всеки креват се нуждае от точната подматрачна рамка;

  • Материалите

Подматрачните рамки се произвеждат от различни материали. Те могат да бъдат изработени от метал, естествена дървесина обикновено иглолистна  бамбук, пластмаса и т.нат. Въпрос на лична преценка е на кой от моделите бихте заложили за да ви е по-удобно и приятно при сън и почивка;

  • Цени

Те зависят както от размера така и от вложените материали. Най-евтини са подматрачните рамки, които са изработени от метал. Те обаче бързо корозират и е необходимо да бъдат подменени.