Наводнени мазета – кое налага намесата на професионален екип

Преливането на централната канализация, повишаването на нивото на подпочвените води и проливните дъждове са сред основните причини, поради които възникват наводнения на мазета и партерни етажи. Как да се справите с проблема и дали извеждането на водата с помощта на кофи е решение? Доста труд ще се наложи да хвърлите за да успеете на ръка да извадите събралата се вода от мазето. И освен това влагата със сигурност ще остане, тъй като вариантите за подсушаване са изключително малки. Обикновено мазетата нямат вентилационни прозорци, което е в основата на това в тях да се усеща тежка миризма на мухъл и пронизваща влага. Днес ще ви представим професионално решение, с което определено имате възможността не само да се отървете от наводнението в мазето или приземните партерни етажи, а също така пространството да бъде подсушено и дезинфекцирано.

Услуги по изпомпване на вода

Вероятно ще се изненадате, че има професионални услуги, които се отнасят до изпомпването на вода. Това са дейности, които се провеждат при аварийни ситуации, които описахме в анонса на нашата публикация. Това, което е важно да знаете, че наемането на експерти е от съществено значение за ефективността и разрешаването на ситуацията. Това идва да покаже спецификата и необходимостта от бързо, сигурно и надеждно отстраняване на водата от помещението с оглед на това да не се разрушат основни конструктивни елементи на сградата.

Изпомпване на вода от мазета препоръчваме да направите професионално. Без значение каква е причината за това да се наводни партера, стълбището или мазето е приоритетно да се заемете скоростно с намирането на екип, който да се отзове и с помощна на мощни помпи да осигури бързо отвеждане на водата от сградата. Предвид възникналата обстановка не правете компромис, защото имате спешна необходимост от:

мазе
  • Професионален екип;
  • Сигурна и надеждна техника;
  • Мощни помпи, които за кратко време да отводнят терена;
  • Експертна оценка на състоянието на мазето или партера;
  • Осигуряване на вентилация, която да ви помогне за подсушаването на наводнената зона;
  • Извършване на дезинфекция с цел елиминиране на развитието на болестотворни организми.

Ето защо е нужно да поверите работата на хора, които са наясно с важните стъпки, които следва да се преминат при изпомпване на вода от мазета и други сгради. неприятно е проливни дъждове, приливни вълни, покачване на подземни води и други да бъдат причина за възникването на инциденти с имота ви. Редно е да не оставите нещата ката, а да вземете бързи и спешни мерки, които наистина могат да се окажат решаващи за сигурността и стабилността на сградата.

Качество на услугата

За да бъде определена като качествена една услуга е препоръчително да се запознаете както с екипа, който ще я извършва така и с етапите на провеждане. От първостепенно значение за домакинствата, на които им предстои ползването на такива услуги естествено е това да има бърза ответна реакция от страна на фурмата, която ще бъде ангажирана с изпълнението на задачата. Определящо е също така конкретиката на изпълнение. Споменахме, че фактическото изпомпване на водата не е достатъчно за да останете удовлетворени и да продължите спокойния си начин на живот. Три са основните етапи, които се включват в услугата, а именно:

  • Изпомпване на водата от мазета, приземни етажи, дворове, гаражи и т.нат;
  • Подсушаване и вентилиране на въздуха в помещението;
  • Дезинфекция.

Коректното спазване на тези етапи реално би определило услугата като качествена, а бързината, с която екипа работи е определяща за това да не се стигне до разрушения и подкопаване основите на сградата. Бъдете отговорни, защото бързата реакция е основателна причина да не се стига до инциденти, които да застрашат вашето здраве и живот, както и на хората обитаващи сградата.