Кои са най-важните съдове за течности, които се използват в дома?

чаши

 Замисляли ли сте се колко вида чаши се използват в едно домакинство? Ако се огледате във вашата собствена кухня ще установите, че разполагате с пълен набор от съдове, които са предназначени за използване според типа напитка, която се сервира в тях. Пристъпваме към покупка на нов комплект стъклени чаши – https://movi.bg/kuhnya/stakleni-chashi, когато реално имаме нужда от тях. По-възрастните от вас навярно помнят, че всъщност сервизите за чай, кафе, безалкохолни или алкохолни напитки се приемаха като един тривиален подарък, който се поднасяше за ръжен или имен ден на близки и приятели. Но днес като, че ли предпочитаме такива съдове да избираме сами според своите предпочитания, потребности и нужди. Какъв е правилния подход за покупка и какви видове стъклени чаши най-често са обект на продажба от страна на търговците ще разкажем в днешната тема.

Идеи за стъклени чаши

Чашите, които се използват в бита са най-разнообразни. Обикновено са изработени от стъкло и освен това се предлагат с различна вместимост. Представените в онлайн каталога продукти се класифицират в три основни категории. Това са:

 • За топли напитки;
 • За безалкохолни напитки;
 • За алкохолни питиета.

Сигурно вече се досетихте, че във всяка една категория продукти има съществено разнообразие от под видове, които са показателни за това, че ще се изправите пред сериозни затруднения, които безспорно могат да бъдат избрани само и единствено според вашите индивидуални потребности и тези на членовете на семейството ви.

За да инвестирате в правилните идеи, които са изложени в търговската мрежа е необходимо да се има предвид, че приоритетите, които стоят пред вас като опции са съобразени с осигуряването на такива съдове, които да бъдат естетични, удобни, ергономични и съобразени с вашите любими напитки, които ще консумирате в тях.

От значение ли е вида на стъклената чаша?

Правилото при покупка на такива домакински съдове гласи, че когато искате да се възползвате от някоя интересна оферта е приоритетно да приложите принципа за тип на напитката. Логично е в чашите за кафе и чай да сипвате и сервирате топли напитки. Когато предстои да консумирате вино или друго алкохолно питие разполагате с опция да се възползвате о категорията стъклени чаши за алкохол.

Така, че като обобщение можем да споделим, че подбора на качествен съд реално следва да бъде съобразен от всички онези фактори, които са свързани с естеството на течностите, които ще консумирате. А от това следва да се фокусирате и върху останалите критерии, които да приложите при подбор. Те от своя страна се отнасят до:

 • Дизайн на съда. Зали да е ниска, тумбеста, висока, със столче или друг вид;
 • Вместимост. Определя се също от вида на напитката и течността, която ще сипвате в съда;
 • Дебелина на стените. При чашите за алкохол стените са по-тънки, а за топли и студени безалкохолни напитки се касае за дебелостенни съдове;
 • Прозрачност. Това, че са от стъкло не означава, че е задължително всички чаши да са напълно прозрачни. Предложения има за матирани, цветни и тъмни тонове;
 • Цени. Обикновено зависят от това дали производителя е утвърден и дали съответните съдове за луксозни или със стандартна визия.

Изобщо не е толкова лесно да се възползвате от идеите, които се предлагат в търговската мрежа. На пазара наистина има безброй решения, от които да изберете. Факт е, че чашите са добри, интересни и удобни, което изисква да приложите индивидуален подход при инвестиране.

Малко повече информация за каните, бутилките и термосите

кана за чай

Разбира се, че чашите са важни за оборудването на трапезното пространство. Но освен тях се оказва, че специално значение имат и други съдове, които също са свързани с нашите битови ежедневни занимания. Такива примери са бутилките за вода, термосите и каните. Колекцията тук https://movi.bg/kuhnya/stakleni-chashi/butilki-kani може да ви помогне да вземете правилното решение, от което да се възползвате за да се възползвате от надеждни, качествени и здрави съдове, в които да сипвате по-големи количества течности.

Няколко са интересните опции, от които да се ръководите при покупка тук. Факт е, че както индивидуалните съдове за консумиране на течности и при каните, термосите и бутилките има няколко специфични особености, благодарение на които се налага да подходите с нужното внимание. Приоритетни за крайното ви решение са:

 • Вместимостта на големия съд;
 • За запазване на температурата или за безопасно съхранение ще се използват;
 • От какъв материал е изработено основното тяло;
 • По какъв начин ще се затварят – с капачка, която се завърта, похлупак или тип коркова тапа;
 • Дизайн на бутилката, каната или термоса;
 • Захват – тип на дръжката, ако има такава;
 • Начини на почистване – миене на ръка или в съдомиялна;
 • Цена.

Има и тук доста неща, върху които да помислите с оглед на това да можете да се възползвате от изделието, което безспорно би било удачно за прилагане във вашия дом и трапезен кът. Колекцията с предложения е доста разнообразна, което идва да покаже, че не бива да пренебрегвате опционалното персонализиране при подбор.