Какво е значението на кухненската маса и в какво се състои нейният избор

Прекарваме в дома си много време. Той е нашата лична крепост, където искаме да се чувстваме уютно, да сме защитени, да ни е приятно и да не ни липсва нищо. От избора на кухненски трапезни маси до този на столове – всеки един интериорен компонент трябва да отговаря на изискванията ни за качество, практичност, визия и цена. Когато избираме ново обзавеждане, трябва да го направим с вкус и отношение към детайла, да не пропускаме аспекти като вид на материалите и дизайн.

Защо е важно да използваме здрава и красива кухненска маса

Трапезните мебели са важни от гледна точка на комфорта ни по време на закуска, обяд и вечеря. Удобни ли са те, удобно ще се чувстваме и ние, но по-важното то всичко е, че ще изпитваме естетическа наслада от обстановката!

Точно затова си струва да инвестираме в качествени решения, за които е ясно, че имат не просто надеждна, а отлична обстановка, че са обещаващи, че потенциалът им е огромен… Кухненската маса е вид трапезна мебел, от която не можем да се лишим, както не можем да се лишим и от столовете към нея.

Не можем да се храним „на крак“, така че кухненското обзавеждане така или иначе трябва да се купи. Но защо да е обикновено, след като може да бъде уникално? Защо да отстъпваме от собствените си принципи и да купуваме посредствени мебели, след като могат да бъдат въплъщение на интериорното съвършенство…

Как влияят трапезните мебели върху цялостния интериор

Удоволствието от това да използваме кухненски мебели с шикозен дизайн и висока практичност е несравнимо. Разбира се, те включват и трапезна маса, която е неизменна част от обстановката в тази част от дома ни – тя трябва да е с подходящите размери и дизайн, да е има прецизна изработка, да е решена в актуални цветове и много още други важни детайли, на които ще обърнем по-специално внимание след секунди.

А сега нека разгледаме по-подробно какво е влиянието на трапезната маса не само върху кухненското помещение, ами и върху общия интериор. Питате се дали е възможно тя да има чак толкова голямо значение за обстановката? Да, има и още как! Всеки един мебелен компонент в дома ни е важен за създаването на красив дом, в който всичко да си е на мястото. В който място намира актуалната мода, вечната класика и практичността, без която не можем в ежедневието.

Кои са водещите критерии при избор

Когато се захванем със селекцията на нова кухненска маса, същата трябва да бъде избрана с оглед на неща като:

  • размер и разтегателни функции – най-важното нещо за всяка една трапезна маса са нейните габарити и нивото й на функционалност. Това са две много важни критерии, от които трябва да започнем;
  • форма и височина – има кръгли, квадратни, по-ниски или по-високи модели, сред които там някъде ви очаква вашият.
  • материали за изработка – най-масово използваният е ПДЧ, но можете да срещнете модели и от масив. И двата варианта са приемливи, стига да ни допадат със своята визия и износоустойчивост;
  • цвят и стил – визията на трапезната маса не може да бъде пренебрегната в никой от случаите, защото тя е основополагаща за жилищния интериор. В този случай имаме цялата свобода на света да експериментираме в естетически план, комбинирайки мебели в различни нюанси и дори стилове. Ако обаче искате да направите комплект кухненско обзавеждане, е по-добре да се придържате към едно единствено интериорно направление.

Време е да отворите сетивата си за красотата, да внесете лукс и практичност в трапезното помещение. Изберете мебели от магазин Лени Стил, където ще ги откриете с отлично качество и на достъпни цени. Само там ще попаднете на огромно изобилие от мебели, които със своят актуален дизайн ще ви накарат да не спирате да мислите за тях, докато не ги купите!