Купете дървен пъзел – зарадвайте дете

Предлаганите дървени играчки на пазара днес са както модерни, така и класически традиционни, подходящи са за деца от най-различна възраст. Те са не само екологични, но и изключително здрави и устойчиви на времето. Предават се от поколение на поколение, което ги прави любими и устойчиви във времето. Интересните дървени пъзели за деца са забавлението от което има нужда всеки малчуган. Забелязва се ясна тенденция, че родителите все повече предпочитат играчките произведени от естествени материали, а тези от вредната пластмаса остават на заден план.

Образователните ползи от дървените пъзели за деца

Повечето от дървените играчки са така проектирани, че да бъдат едновременно много занимателни, весели, но също така и образователни, за разлика от други видове играчки. Огромната полза от тях е, че развиват различни знания и умения у подрастващите. Един от безспорните плюсове е, че насърчават фантазията на децата. Изработката на дървените пъзели за деца е в различни форми с много ярки и пъстри цветове, което е и предпоставка малчуганите да се забавляват максимално много с тези играчки. С помощта на любимото забавление, децата започват да разпознават много лесно формите, цветовете, стимулира се фината моторика и решаването на задачи посредством подреждането на дървения пъзел за деца. Дървените играчки са предпочитани и затова, че са напълно безопасни – децата почти няма как да се наранят с такава играчка, за разлика от острите ръбове на пластмасовите артикули. Ако дървените играчки бъдат изхвърлени те са биоразградим продукт и не биха нарушили екологичността. Няма и да отречем, че досега на малките ръчички с нещо толкова естествено, като дървото носи само ползи.

Дървен пъзел

Няколко любими дървени пъзели за деца, които може да вземете за подарък:

  • Дървен пъзел с 24 части – Фермата -Този луксозен дървен пъзел с животните от фермата, идва с дървена табла за подреждане. Ярките цветове и големи парчета го правят перфектен за малките;
  • Пъзел с цифри, Tooky toy – Това е красиво боядисана дървена табла с издълбани позиции за числата от 1 до 20. Един забавен пъзел, помагащ на ранните усилия на малките деца, които научават цифрите, игра, подходяща за развиване и координиране на двигателните умения на детето и развиване на неговата наблюдателност.

Интересен е факта, че децата които получават за подарък дървена играчка имат съвсем различно отношение към нея – отнасят се с грижа и любов и я пазят много. Това ги учи от малки да се отнасят с уважение към вещите си за да им служат те по-дълго време и да изглеждат като нови.