Как да проектираме функционална и красива кухня

кухненско обзавеждане

Избирането на ново обзавеждане е важен момент от живота ни, защото обстановката която ни заобикаля създава определено настроение и уют. Има една част от дома обаче на която трябва да обърнем по-специално внимание, тъй като е наситена с много функционалности и от нея очакваме да бъде най-вече практична. Става въпрос за кухнята и това какви шкафове ще изберем и как ще бъдат разположени те в пространството. Интересни и практични предложения може да разгледате онлайн в https://www.venus.bg/кухни. Предпочитани от хората са готовите модели, но също така и модулното обзавеждане.

Как да изберем функционални шкафове за кухня онлайн

Както споменахме поръчката на такъв вид оборудване има своите специфики. Не купуваме мебелите само защото ни харесват визуално. Те трябва да притежават и редица практични качества. Модерното кухненско обзавеждане залага на вграждане на електроуредите, което прави конструкциите толкова стилни и елегантни. Предвидете съответните модули за да вградите уредите. Тук най-важното е правилно да измерите свободното пространство и то да бъде напълно оползотворено. Не бива да има разминавания между отделните шкафове, а всичко трябва да е хармонично и функционално. Купете и  удобен термоплот, който ще ви улесни в приготвянето на продуктите за готвене. Ако сами съчетавате модулите ви препоръчваме да начертаете предварително точен план по който да се движите. Venus.bg днес ще ви представи подробности за един готов модел. Кухненско обзавеждане Флоренция 2 с витрини, плавно затваряне – 200 см – Дъб елеганс/Тъмно капучино:

кухня

  • „Флоренция 2“ е готово обзавеждане за кухня;
  • Моделът разполага с горни и долни шкафове с плавно затваряне, чекмеджета и витрини;
  • Изработва се от ПДЧ, в цветовата комбинация – Дъб елеганс и Тъмно капучино.

Елегантно и практично обзавеждане благодарение на което ще направите ежедневието си много по удобно. За всеки домакински уред ще има конкретно място и лесно бихте почиствали работната зона.

Кои са съвременните материали за изработка на кухненски шкафове

Както и сами забелязвате предложенията са много разнообразни като дизайн и цветове, а това може да се постигне само като се използват модерни материали. В момента производителите залагат на ПДЧ и MDF плоскостите, защото техните параметри отговарят на всички изисквания за тази зона от дома.

Тук мебелите ще бъдат в контакт с различни замърсявания, влага, висока температура и други. Ето защо очакваме артикулите да бъдат добре изработени и да не се повредят лесно от тези фактори. ПДЧ и MDF материалите се обработват по-лесно от дървесината и могат да бъдат направени в различни цветове. Имат красив гланциран завършек, който ги прави луксозни и модерни. Точно благодарение на него се почистват невероятно лесно.