Няколко модела камини на дърва, които са подходящи за готвене

камина

Максималното усвояване на топлинната енергия от уредите, които използваме през зимата е начин, който ин помага да пестим. Затова и домакинства, отопляващи се на твърдо горива не случайно търсят ефективен способ, който напълно да осигури оптимизиране на разходите. Така с камина на дърва с фурна ще успеете да постигнете приятна температура в помещението, в което уреда работи както и да усвоите енергията за да приготвите нещо вкусно. Ще представим няколко предложения, които се утвърждават сред потребителите и се нареждат сред най-продаваните отоплителни уреди от този вид.

Камина на дърва МЕТАЛИК с фурна и чугунен плот, 15 kW

Това е едно семпло и доста изгодно решение, с което спокойно можете да отоплявате площ около 90 кв.м. Ако живеете в апартамент или едноетажно къща не се притеснявайте да оставяте вратите на помещенията отворени. С помощта на естествената циркулация на въздуха дори най-отдалечените от уреда ще бъдат доста добре отоплявани.

камина с фурна

Основните спецификации, характерни за модела са:

 • Здрав чугунен плот, който позволява камината на дърва да се използва за готвене;
 • Изолирани дръжки на вратите на горивната камера и фурната, които позволяват контрол без усилия и притеснения от изгаряне;
 • Супер устойчиво на високи температури термоустойчиво стъкло, което позволява да виждате живия пламък и да се наслаждавате на уюта, който уреда предизвиква;
 • Клапа, която осигурява възможност за регулиране на интензитета на горене.

Независимо от това, че става въпрос за напълно елементарен уред то неговите способности са наистина невероятни и могат да ни осигурят както удобство при отопление на целия имот така и опция за готвене на различни видове ястия.

Здрави и надеждни решения, от които можете да се възползвате, благодарение на двугодишната гаранция за модела както и скромната цена от 621, 60 лв.

Печка на дърва Звезда MF, 8kW

Ако търсите по-бюджетен и семпъл модел, който да използвате за малка площ то това е решението, с което определено ще постигнете доста добри резултати по отношение на отопление и приготвяне на храна. По принцип моделите Звезда са отлични сухи камини, които се използват за отопляване на къщи, вили, хижи. Те са високоефективни решения, които се предлагат на добра цена, а освен това качествата и особеностите им доказват, че има защо да се наредят в днешния ни списък с практични уреди.

Сред ключовите им приоритети са:

 • Модерен цвят черен графит;
 • Издръжливост на висока температура;
 • Термошокова стъклокерамика на горивната камера, която издържа до феноменалните 850 ° C;
 • Ръчна клапа, с която може да се контролира тягата на комина и ефективността на горивния процес;
 • Термоустойчиви дръжки на вратите на камината на дърва;
 • Чугунена скара;
 • Удобна функционална фурна за печене на хляб, месо, зеленчуци както и за претопляне на храна.

Много добро и функционално решение, с което можете да подобрите уюта в имота си. Уреда е здрав и със сигурност факта, че камината е изработена от студено валцована стомана е мотив да инвестирате точно в такъв уред.

Камина на дърва с водна риза Виктория 05 Триумф FB 21, 14kW

Клиентите, които търсят висок клас решение за отоплението на многоетажна сграда могат да се възползват точно от този модел. Камината на дърва се отличава от останалите два варианта по своята функционалност, тъй като освен, че отоплява помещението в което е инсталирана, може да се използва за готвене, но наред с това е ефективна за работа при отопляване на големи площи. Благодарение на водната риза уреда успява да разпредели равномерно топлинната мощност в целия имот и с помощта на изградена инсталация от радиатори за парно отопление да бъде постигнат желания температурен ефект.

Здрава и надеждна благодарение на:

 • Подсилената с огнеупорни тухли горивна камера;
 • Контрол на интензитета на горене;
 • Лесна адаптивност към налични системи за парно;
 • Фурна с термометър, който ще позволи да контролирате процеса на готвене.

Още интересни и практични идеи за камини на дърва с фурна можете да откриете на balkanenergy.bg.