Как се избират дръжки за мебели?

дръжки за мебели

Освен, че на пазара се предлага широко изобилие от мебели то се оказва, че не по-малко изобилие се наблюдава и при обкова, чиято роля е както в осигуряване на удобство в отварянето на вратичките и чекмеджетата така и в това да се подсили усещането за стил и изящество. Няма как да не ви направят впечатление красивите дръжки за мебели, благодарение на които можете да разчитате на естетично, модерно и елегантно оформяне на даден интериор. Сериозно внимание е логично да обърнете на този тип детайли особено, ако имате такава възможност. Все повече са производителите на обзавеждане, които предоставят възможност на своите клиенти да изберат според своето лично виждане такъв вид решения, които да паснат на стайлинга на пространството, в което ще бъде позиционирана мебелировката.

Как се избира правилния модел?

Независимо, че за повечето от вас това е просто акцент то няма как да не се съобразите с факта, че реално се касае за детайл, без който обзавеждането не би имало завършен вид. Има редица възможности за избиране и те се класифицират по редица важни подробности като:

 • Размери;
 • Прибраност до съответната плоскост, на която са монтирани;
 • Материал за изработка;
 • Начин на монтиране;
 • Дизайн;
 • Ергономия;
 • Гъвкавост;
 • Здравина;
 • Други важни за вас качества и т.нат.

Едва ли някои от потенциалните купувачи се съмнява, че няма никакво значение с какви дръжки ще бъдат декорирани и аранжирани мебелите в кухнята, дневната, спалнята или детската стая. Особен акцент и уникално присъствие имат тези елементи и точно поради това е редно да се прояви особено внимание и отношение към покупката им. Според размера и вида на мебелировката както и стилистиката на изработка, цвят и геометрия се дават предложения за някои приспособими и адаптиращи се към тях дръжки.

Променят цялостния вид на старите мебели

дръжки

Ако искате да внесете някакви дребни промени, които биха могли да подобрят до голяма степен вашите стари мебели то ето, че сега с монтирането на нови по-модерни и впечатляващи дръжки ще успеете да постигнете идеалното съвършенство. При масивните мебели можете да изберете в по-необичайни и нестандартни форми, а за модерните по-дискретни и почти невидими, придаващи абсолютна космичност на зоната.

Важен момент е избора на материал, от който да бъдат изработени дръжките. На първо място е редно да се търси синхрон между суровината на плоскостите и тези на дръжките, които да бъдат в абсолютна хармония. Ако имате известни притеснения, че няма да се справите с постигането на отличен резултат по отношение на промяната можете да направите консултация с експерти, които предлагат различни модели дръжки. Те ще ви запознаят с новостите в сектора и ще предложат максимално адаптивен и практичен за вашите мебели вариант.

Едни от приспособимите и доста добре интегриращи се модели дръжки се оказват именно изработените от:

 • Мед;
 • Месинг;
 • Стомана;
 • Полимерни;
 • Алуминиеви и други.

Разбира се, че ще търси и издръжливостта на материала, който да не потъмнява, да не се чупи и да не се захабява прекалено бързо. Идеални иновативни решения се предлагат, а това е достатъчен аргумент да се фокусирате върху такива продукти, които са особено важни за реализирането на вашите проекти, свързани с промяна в облика на интериора.

Скритите механизми – мода в скандинавски стил

Съвременните мебели са доста обрани от гледна точка на дръжки и други елементи, които са изпъкнали и видими. През последните години сме свидетели на това как дръжките буквално изчезнаха от мебелите и отварянето и затварянето на вратичките се получава буквално с едно докосване. Приоритетите на скритите механизми никак не са малко, тъй като те наистина носят със себе си един доста олекотен режим на употреба.

Мода в скандинавски стил – така определят тази концепция интериорните дизайнери, които в желанието си да угодят на своите клиенти им осигуряват съществен потенциал от продукти и възможности, с които да могат да представят иновативния способ за използване на обзавеждането. Ако сте от почитателите на новите идеи и търсите по-стилен и гладък почерк в обзавеждането си то наистина не бива да пренебрегвате факта, че точно тук и сега можете да се възползвате от всякакви видове дръжки, механизми, панти и друг тип мебелен обков с помощта на сайта Ташев Галвинг.

Изобилието от продукти е впечатляващо и обещаващо с цел да можете да си осигурите:

 • Отлична визия на мебелите;
 • Удобство и комфорт за използване;
 • Адаптивност на обкова към съответната мебелировка;
 • Избор на цени, които напълно да ви удовлетворят.

Къси, удължени, дебели, скрити и какви ли не варианти за дръжки можете да поръчате за мебелите в кухнята, коридора, спалнята, детската стая, банята. Според натоварването и условията, в които ще бъдат използвани тези продукти следва да приложите принципите за качествен избор, които да спомогнат за реализирането на продукта ви за подобряване на пространството и осигуряване на една много атрактивна и иновативно декорирана зона. Избирайки различен материал или геометрична форма за дръжките вие акцентирате дискретно на естетиката и стиловата концепция на обзавеждането.