Как да подобрите ефекта от отопленинето на дърва

котел на твърдо гориво

Към все по-надеждни, безопасни  и рентабилни решения се ориентират потребителите, когато са поставени пред решението да изберат източник за отопление на дома си. оборудването с котли на дърва и заместването на стандартните печки с тях определено е стъпка, която е свързана са ползването на по-иновативен и модерен метод, ползван за отоплителния сезон. Удобството, което предлагат котлите е в три направления: по-малко гориво за да генерира котела енергия, по-ниски разходи; минимални усилия за обслужване. Освен вариантите на дърва на пазара се предлагат и такива с комбинирано гориво, които също имат своите предимства по отношение на икономичност при функционирането им. Днес ще представим няколко варианта за стоманени котли на дърва, които са доказали своите качества и наистина се радват на популярност сред домакинствата, които търсят високоефективен начин на отопление.

Икономично отопление с минимално обслужване

Отминаха времената, в които един то членовете на домакинството се налагаше да бъде зачислен като отговорник за печката. Непрекъснатото подаване на дърва с цел ефективно поддържане на топлината през денонощието, почистването на печката и ред други трудоемки дейности наистина в даден момент се превръщат в бреме. Днес опциите, които срещаме на пазара определено са изключително осъвременени и дават на клиентите свобода да се възползват от топлината, а не да се превръщат в нейни подчинени.

Сред основните положителни качества на котлите на дърва са:

котел на дърва
  • Максимално подобряване на топлообмена при изгаряне;
  • Водната риза изцяло и обгърнала котела, което позволява максимално бързото затопляне е водата и нейното циркулиране в системата;
  • Котлите предоставят пълен контрол на температурата, което е най-високо ниво на безопасност от прегряване както и оптимално усвояване на топлината в жилището.

Изключително надеждни и доста модернизирани са котлите на дърва. Ако търсите ефективен начин да подобрите ефективността и да намалите разходите за следващия отоплителен сезон ето, че със стоманените дългогодишни решения можете да намерите идеалния вариант, който напълно да покрие нуждите ви.

Не е случайно, че стоманените котли са сред най-разпространените варианти. Те са изгодни и достъпни като инвестиция, а ефективността, която проявяват наистина е изключително  пълноценна заради огромните предимства на уреда.

Видово многообразие

Правото да изберете перфектния котел би доставило максимална удовлетвореност от гледна точка на цена, възвръщаемост и икономия. Balkan Energy предлага на своите клиенти супер качествени, безопасни и надеждни решения, които са произведени по най-високи европейски стандарти.

Сред предложенията, които заслужват вниманието на потенциалните купувачи са:

  • BURNiT. Българската марка се отличава с иновативен дизайн. Освен доказани и утвърдени позиции на нашия пазар марката успешно се налага и в Германия като вид, достатъчно ефективен и рентабилен. Освен на дърва BURNiT предлагат към своите котли за дърва монтаж и на пелетна горелка, което ги прави още по-икономични и високоефективни;
  • ATMOS е чешка марка котли на дърва, които са доста висок клас. Факт е, че при тях цените са по-високи, но а сметка на това пък клиентите получават топ качество, иновативен дизайн и сигурност за десетилетия;
  • MAT са бюджетните котли, към които има оправдан интерес. Те са ефективни, безопасни и лесни за обслужване, а цената оправдава високия ръст на продажбите.

Когато избирате котел на дърва, независимо дали ще бъде комбиниран с горелка за пелети или не, бъдете особено внимателни с възможностите за монтаж. Много потребители понякога подхождат твърде емоционално и не са достатъчно ориентирани, което прави избора в крайна сметка не достатъчно надежден. За да сте сигурни, че изискванията за икономии ще бъдат реализирани не пропускайте да се консултирате с експертите с дългогодишен опит от Balkan Energy. Не подценявайте дребните детайли като мощност, топлоотдаване, защита, монтаж като основни и важни фактори, които биха осигурили най-висока ефективност и надеждност при ползване на котлите на дърва. Balkan Energy е вашия партньор, който ще достави, монтира и поддържа котела по време на гаранционния срок, така че ако търсите качествено обслужване е най-добри цени то тук ще ги откриете.