Интересни идеи с прежда (освен пуловери и шалове)

Преждата е универсален и един от най-предпочитаните материали за производство на дрехи. Разбира се, особено за дрехи, подходящи за студения есенно-зимен период. Но освен дрехи и аксесоари, с прежда можете да сътворите и много други неща – не само красиви, но дори и полезни!

И така, нека ви предложим няколко интересни идеи от прежда, напълно различни от класическия пуловер и зимен шал! Вижте какви страхотни неща можете да сътворите от прежда в списъка по-долу, ако сте любители на ръчната изработка, креативната дейност и изобщо на творенето в стил „от нищо нещо“:

  • Любимата играчка на вашата котка. Дори няма нужда да правите каквото и да е било! Просто вземете една топка прежда и я подхвърлете на домашния котарак. Най-накрая ще си намери занимание за цял ден, за да не ви досажда, а дори може да спре да унищожава любимата ви скъпа холна гарнитура.
  • Таванска украса от прежда – да, да и пак да! И тук няма да има нужда да правите кой знае какво. Просто намерете максимално големи кълба прежда и ги провисете от тавана. По-креативните от вас дори могат да създадат истинска галактика в детската стая. Да, децата ще се влюбят в тази идея!
  • Украшение – брошка или висулка за колие. За целта трябва да изрежете от картон подходяща форма, например сърце, кръг или звезда. Можете да ползвате и шаблони, ако не ви бива много в рисуването. След това вземете преждата и увийте изрязаната фигура. През част от нишките на преждата промушете халка, през която да мине колието. А ако искате брошка, просто забодете една карфица от едната страна на фигурката ви.
  • Да украсим грозните ръждясали решетки на терасата или прозореца. Просто вземете цветна прежда и увийте с нея решетките. Забравете за изморителното боядисване всяка пролет, ако живеете във влажен регион, и си спестете цупенето всеки път, когато погледнете колко нелицеприятна изглежда терасата или прозорецът ви отвън.
  • Мини ваза в арт деко стил. Без капчица усилие можете да си създадете най-оригиналната ваза в целия квартал. Вземете голямо кълбо прежда в подходящ за интериора ви цвят. Кълбото трябва да е с дупка в средата. В тази дупка поставете малка пластмасова чаша и пъхнете в нея изкуствени цветя или я напълнете с вода, за да сменяте украсата всеки ден с нов букет!

Ако ви е харесала някоя от нашите идеи, но се чудите от къде да си закупите качествена или интересна на цвят прежда, препоръката ни е само една – влезте в магазин pleta.bg, онлайн царството на качествената прежда у нас!

Източник: Pleta.bg