Благой Димитров – за обратите в живота и втория шанс

Една на 33 години един от най-изявените и популярни у нас самбо, джудо и ММА бойци Благой Иванов може да напише доста богат автобиография към настоящия момент. Роден в семейство на полицаи силовите спортове определено можем да кажем, че са част от живота на Багата още от ранна детска възраст. Първите стъпки на Благой в спортната му кариера започват едва, когато той става на 6 години, но динамиката, с която се развива живота му наистина е впечатляваща. Факт са многобройните награди, които боеца успява да спечели с лекота. Признат като един от най-добрите в джудо, самбо и ММА техниките Благой успява да прослави страната ни и да нареди в колекцията си признания и медали от световни първенства.

Багата

Безспорно един от най-големите обрати на Благой Иванов е нелепия инцидент, в който той попада и едва не губи своя живот. 26 февруари 2012 г. е датата ,която боеца винаги ще помни, защото тогава след свада в столично заведение той бива прободен с нож. Над 6 часа лекарите се борят за живота му, а Багата почти три месеца остава в кома. Определено силата на духа на спортиста оказва влияние и той успява да се пребори за живота си. независимо от това, че Благой губи 35 килограма от теглото си и изнемощява до краен предел то това не е причина той да се откаже от любимите си спортове. Наистина специалисти са изумени как само за две години младия мъж успява да прояви боен дух и да се възстанови напълно за да можем днес отново да се радваме на неговите невероятни постижения на ринга.

Разбира се, днес спортната кариера на Багата не е толкова динамична както преди инцидента, но спортиста не спира да се бори и защитава титлите си. И въпреки перипетиите и обратите, които живота му поднася той си запазва десетото място в тежката категория на UFC, което е едно наистина добро постижение. Освен, че е борбена личност Благой Иванов често може да бъде забелязан и на благотворителни мероприятия за събиране на средства за деца  в неравностойно положение, в които участва. Наистина бихме определили пътя на този млад мъж като Живот на кино. Но ето, че съдбата се оказва благосклонна към него и му дава втори шанс за да могат почитателите му да се наслаждават на неговите бойни умения и техники. В личен план Багата се радва на своя син и определено има за какво да се бори не само на ринга, но и извън него.