Най-вероятните кандидати за екипа на областния управител на Стара Загора са Теодора Христозова и инж. Александър Минчев

Атанас Пъдев (вляво) и Георги Гьоков

Атанас Пъдев (вляво) и Георги Гьоков

Довечера (1 юли) ще се проведе заседание на Областния съвет на БСП в Стара Загора, на което ще се обсъждат предложения за заместници на областния управител Живка Аладжова, съобщиха на пресконференция депутатите от „Коалиция за България” от 27-ми Старозагорски избирателен район Георги Гьоков и Атанас Пъдев. Най-вероятно областното ръководство на столетницата ще дискутира кандидатурите на Теодора Христозова – зам.-председател на УС на казанлъшкото читалище „Искра”, и на инж. Александър Минчев – бизнесмен, председател на ОбС на БСП-Казанлък. Според Гьоков, има вероятност да се обсъжда и кандидатура на ПП „Атака”, но постигането на консенсус около нея е малко вероятно.

„На този пост трябва да бъде човек от голяма община каквато е Казанлък”, подчерта народният избраник.

Гьоков заяви още, че правителството няма да подаде оставка, защото ще настъпи хаос, беззаконие и безхаберие. А с назначаването на служебно правителство няма да може да се носи нужната категорична отговорност за исканата от протестиращите промяна. Георги Гьоков подчерта, че правителството на Орешарски работи и получава подкрепата на парламента, но без ГЕРБ.

„И без депутатите от тази партия се вземат полезните решения, но би било добре и те да участват в заседанията, нали затова са избрани”, е мнението на депутата. Той заяви, че изразява солидарност с протестиращите, че протестите са справедливи и спонтанни, но липсва диалогът и възможността за преговори.

„Хората имат причина да излизат на улицата, защото не живеят добре. Необходимо е обаче да се потърсят причините за гражданското недоволство”, е позицията на Гьоков.

За заседанията на парламента през юли в програмата на „Коалиция за България” влизат приоритети като пенсионната реформа, защита на дребните собственици, промени в Закона за местните данъци и такси, ефективни промени в Закона за лекарствата с цел намаляване цените на лекарствените продукти, както и промени в законите за вероизповеданията и висшето образование.

Димка Кабаиванова